Uživo: Đoković protiv Mareja
Foto: REUTERS

Uživo: Đoković protiv Mareja

Tenis -
Đoković i Marej do sada su se sastali 12 puta i Srbin vodi u međusobnom skoru sa 7:5.

MAJAMI - Najbolji teniser sveta Novak Đoković večeras u Majamiju protiv Britanca Endija Mareja pokušaće da osvoji treći trofej na ovom turniru i izjednači se sa legendarnim Amerikancima Pitom Samprasom i Andre Agasijem, ali i da dođe do 30. jubilarnog trofeja u karijeri.

Đoković je prvu titulu osvojio jula 2006. u holandskom Amersfortu, prvi trofej na Mastersima uzeo je baš u Majamiju 2007. godine, a od dosadašnjih 29 titula ukupno 10 je sa turnira iz kategorije 1.000, uz pet gren slemova (tri Australijan opena, Vimbldon i US Open).

"Marej i ja smo odrasli zajedno, prijatelji smo van terena i biće veoma teško dobiti ga u finalu.On se sjajno snalazi na svim podlogama, pogotovo na otvorenom, ima dosta samopouzdanja i moraću da igram mnogo bolje nego u polufinalu", rekao je Đoković, koji želi da se revanšira Britancu za nedavni poraz u Dubaiju, ali i za poraz u finalu ovog turnira 2009.godine.

Đoković i Marej do sada su se sastali 12 puta i Srbin vodi u međusobnom skoru sa 7:5.

Mari će u meč ući odmorniji od Đokovića, pošto mu je Rafael Nadal predao polufinalni duel, dok je Srbin vodio borbu sa Huanom Monakom.

Naime, Novak Đoković je do svog drugog finala u ovoj godini stigao posle ubedljive pobede u polufinalu nad iznenadjenjem ovog turnira, Huanom Monakom. Ovo je bio njihov 5 susret, a prvi put u polufinalu nekog turnira. Naš teniser je nastavio seriju pobeda nad argentincem i zabeležio 5 uzastopni trijumf. Prvi set kao iz snova. Monako jednostavno nije imao lek za superiornu igru Đokovića- 6:0! Drugi set malo komplikovaniji. Monako je zaigrao malo bolje, dok Novak ne igra kao u prvom setu. Rezultat toga- taj-brejk. Novak biva ipak bolji u odlučujućim poenima i rešava ovaj set, a samim tim i meč u svoju korist- 7:6(7:5).

Majami “leži” Novaku koji je na Floridi 2007. godine osvojio prvi masters u karijeri pobedivši u finalu Argentinca Kanjasa. Dve godine kasnije savladao ga je Endi Mari, takođe u borbi za trofej, a minule sezone je u finalu savladao Rafaela Nadala.

Interesantno je da je Mari do završnog meča stigao posle samo tri pobede (Falja, Simon, Tipsarević), jer su mu dva protivnika predala meč. Pored Nadala, to je učinio i Miloš Raonić.

Prenos meča uživo možete gledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track