(VIDEO) ODUVALI HRVATE: Đoković i Zimonjić dobili dubl, Srbija u  četvrtfinalu
Foto: Tanjug

Dejvis kup

(VIDEO) ODUVALI HRVATE: Đoković i Zimonjić dobili dubl, Srbija u četvrtfinalu

Tenis -
Srpski teniseri u narednom kolu čekaju boljeg iz meča Argentina - Brazil
1 / 3 Foto: Tanjug

Reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa, pošto je posle dva dana duela sa Hrvatskom stekla nedostižnu prednost od 3:0 u pobedama.

Odlučujući poen na meču koji se igra u Kraljevu našem timu donelli su Novak Đoković i Nenad Zimonjić, koji su u tri seta 6:3, 6:4, 6:1 porazili Franka Škugora i Marina Draganju.

Nije bilo lako. Prva dva seta rešena su posle jednog brejka srpskog tima, koji je odlukom selektora u poslednjem trenutku izmenjen pa se umesto Viktora Troickog na terenu pojavio Novak Đoković.

Đoković i Zimonjić od su iako nedovoljno uigrani završili posao posebno dobro odigravši treći set, posle kojeg je jasno da će se Srbija u četvrtfinalu sastati sa boljim iz meča Argentina - Brazil. taj duel na programu je od 17. do 19. jula.

Novak Đoković je posle meča rekao:

"Od prvog duela sve je prošlo fenomenalno. Hrvatima treba čestitati na svemu, kao i publici, koja je bila izvanredna. Pravi je užitak igrati ovako. Nama je bilo mnogo lakše kada smo vodili 2:0 posle prvog dana. Ta harmonija u timu nam daje energiju i motivaciju da pobeđujemo. Meni je jako drago što je publika i od strane medija u Hrvatskoj dobila najvišu ocenu i nadam se da ćemo i u buduće ovde imati velike mečeve", rekao je Đoković.

Nenad Zimonjić je istakao:

"Bilo je zadovoljstvo igrati pred ovakvom publikom. Pozdravio bih Lunu i Leona (deca srpskog igrača, prim, aut), oni ovo gledaju. Voli vas tata puno vidimo se uskoro" rekao je Zimonjić. Selektor Obradović je rekao:

"Momcima treba čestitati. Mi pazimo jedni na druge i imamo veliku želju da se žrtvujemo i da za razliku od drugih osvajamo ovo takmičenje u najjačem sastavu. Mi smo pokazali da smo prijatelji sa Hrvatima", rekao je Obradović.

Prvi set

Počelo je sigurnim servis gemom našeg tima. Potom je na servis protivnika Srbija došla do prve brejk lopte, ali su se Hrvati izvukli i izjednačili. Treći gem je rešen lagano, a u četvrtom je srpski tim imao 4 šanse da oduzme servis rivalu, ali zasada brejka nema.Ni u naredna dva gema nije bilo uzbuđenja, pa je na polovini prvog seta rezultat 3:3.

U osmom gemu naš tim je došao do 2 brejk lopte, a ukupno šestu je pretvorio prednost, koja je značila da Đoković servira za osvajanje prvog seta. Tri set lopte bile su dovoljne za završetak posla u prvom setu.

http://www.youtube.com/watch?v=ANSDMCm4FfE

Drugi set

U prva dva gema drugog dela meča, nije bilo brejk šansi. Treći gem naš tim, koji je primao servis je dobio bez izgubljenog poena i stekao veliku prednost, koja je posle kraće pauze zbog povrede prsta Novaka Đokovića potvrđena osvajanjem trećeg gema - 3:1.

http://www.youtube.com/watch?v=tQm6Urb-yI4

Srbija održava prednost brejka u drugom setu, i posle sedam gemova ima orednost 4:3. U osmom i devetom gemu, serviseri su bili sigurni, pa je naš tim bio primoran da servisom Novaka Đokovića završi drugi deo igre. Nole je bio siguran za 2:0.

http://www.youtube.com/watch?v=N6XpIKlqw-4

Treći set

Treći deo igre u prva tri gema nije doneo brejk, ali je naš tim konstantno vršio pritisak na rivala. Posle sjajnog poena, Nole i Ziki su imali brejk šansu, ali je nažalost prvi put nisu realizovali. To im nije smetalo da nastave sa napadima i naprave brejk koji vodi ka konačnom cilju, ćetvrtfinalu Dejvios kupa.

Stečenu prednost naši igrači su duplirali u naredna dva gema, pa se posle 4:1 čini da će duel u Kraljevu rutinaki privesti kraju. Dva gema kasnije to se i desilo.

http://www.youtube.com/watch?v=jnLUH4tkVCw

Tok meča

Kako javlja novinar Kurira od 14 časova će se sastati dublovi za koje će nastupiti srpski reprezentativci Nenad Zimonjić i Novak Đoković, protiv hrvatskih Franka Škugora i Marina Draganje.

Selektor Obradović i reprezentativci su odlučili da umesto Troickog koji je u petak igrao pet setova protiv Borne Ćorića (4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1) i na terenu proveo nešto manje od tri časa igra Novak Đoković, koji ima iskustva igranja u paru sa Zimonjićem.

U petak, prvog dana takmičenja pred 3.000 gledalaca prvi teniser sveta Novak Đoković je pre Troickog pobedio Mata Delića (6:3, 6:2, 6:4) i tako doveo Srbiju u prednost.

Reprezentacija koja bude osvojila tri pobede plasiraće se u dalji tok takmičenja gde će se sastati sa boljim iz duela Argentina - Brazil.

(Video RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track