(VIDEO) KUCANJE I RAMPE: Zvezda rasturila Makabi, a u TOP 10 poteza je samo po lošem
Foto: Saša Pavlić

Evroliga, 9. kolo TOP 16 faze

(VIDEO) KUCANJE I RAMPE: Zvezda rasturila Makabi, a u TOP 10 poteza je samo po lošem

Košarka -
Među deset najboljih poteza minulog kola našli su se zakucavanje Tajusa i dve blokade za tri sekunde gostiju u Kombank areni

Za najbolji potez devetog kola TOP 16 faze Evrolige izabrana je trojka Rajana Tulsona, koji je pogotkom sa više od osam metera u poslednjim trenuima meča sa Efesom doneo trijumf Unikahi.

U tom izboru bilo je mesto i za Srbe.

Na desetom mestu našli su se igrači Fenerbahčea iz duela sa Nižnjim. Vredi pogledati blokadu bivšeg košarkaša Partizana, Čeha Jana Veselog, i zakucavanje srpskog reprezentativca Nemanje Bjelice u nastavku akcije.

Zanimljivo je da su se, uprkos ubedljivoj pobedi nad šampionom Evrope, igrači Crvene zvezde našli na ovoj listi u "negativnom kontekstu", i to dva puta.

Na osmom mestu je zakucavanje Aleksa Tajusa preko Marka Tejića, a na visokoj drugoj poziciji dve "banane" koje su gosti "lupili" crveno-belima u roku od tri sekunde. Bilo je to u finišu prvog poluvremena, Markus Vilijams je presekao protivnički napad i poveo kontru, uposlio je Nikolu Kalinića, koji se spremao da zakuca kada mu je sa leđa "doleteo" Brajan Rendl i izbio loptu, ona se odbila do Vilijamsa ispod koša, Amerikanac je isfintirao Devina Smita, koji je proleteo, ali ga je "zalepio" Nejt Linhart.

http://www.youtube.com/watch?v=o88eG09UAo0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track