Beker: Nole kao Zvezda!

Uporedio

Beker: Nole kao Zvezda!

Tenis -
Legendarni teniser rekao da ga srpski igrač asocira na crveno-bele, a Federer na Mančester junajted

Beker je Bajern.Čuveni teniski šampion Boris Beker udovoljio je znatiželji ruskih novinara i tenisere s vrha ATP liste uporedio je s fudbalskim klubovima sa Starog kontinenta. Srpskoj javnosti je najzanimljivija njegova asocijacija koja se odnosi na prvi reket planete Novaka Đokovića.

- Novak Đoković je Crvena zvezda. On je iz Beograda i neverovatno je privržen svojoj Srbiji. Kod Rafe Nadala je stvar drugačija. Poreklom je iz Katalonije, ali navija za Real Madrid, pa je zato jasna ta asocijacija - rekao je Boris Beker, koji je veliki fudbalski fan i pristalica minhenskog Bajerna.

Zahvaljujući Bekerovoj mašti ponekad se rivalitet mančesterskih fudbalskih giganata može preneti i na teniske terene.

- Rodžer Federer je iz Bazela, gde igra klub istog imena. Ipak, takva asocijacija ne bi bila prikladna, jer Federer je daleko uspešniji od fudbalera. Zato je on za mene Mančester junajted. Endi Mari može da bude Mančester siti.

Po Bekerovoj logici, glavni rival Crvenoj zvezdi na teniskom terenu nije Real Madrid, već Mančester junajted.

- Đoković je sada najbolji igrač sveta. Dobio je dosta osvajanjem Melburna i mastersa u Majamiju, tako da će i ovu sezonu najverovatnije završiti na prvom mestu. Njegov glavni konkurent je Federer, a ne Nadal, jer na fizičkom planu Rafa nije isti kao pre. A ako niste spremni sto odsto, onda nije moguće igrati na najvišem nivou - zaključio je Beker.

Novak i Rafa na Bernabeuu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i Španac Rafael Nadal odigraće 14. jula humanitarni meč na stadionu Santjago Bernabeu u Madridu. Očekuje se maksimalna poseta od 80.000 gledalaca.

Sav prihod s meča biće uplaćen na račune fondacija „Real Madrid“ i „Rafa Nadal“. Sličan meč održan je pre više do dve decenije na stadionu Crvene zvezde, kad su u glavnim ulogama bili Slobodan Živojinović i Boris Beker.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track