IDE NA FELISIJANA LOPEZA: Viktor Troicki posle maratona i tri taj-brejka eliminisao Bernarda Tomića
Foto: AP

Prvo kolo Mastersa u Rimu

IDE NA FELISIJANA LOPEZA: Viktor Troicki posle maratona i tri taj-brejka eliminisao Bernarda Tomića

Tenis -
Srbin i Australijanac na terenu proveli dva sata i 46 minuta

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo turnira Masters serije u Rimu pobedom nad Australijancem Bernardom Tomićem posle maratonske borbe i tri taj-brejka 7:6 (3), 6:7 (4), 7:6 (4).

Duel je trajao čak dva sata i 46 minuta, a Troicki je mogao i ranije da privede meč kraju, jer je u trećem setu vodio 5:4 i servirao. Ali, u tom gemu uzeo je samo jedan poen. I u odlučujućem taj-brejku je srpski teniser prvi stekao prednost mini-brejka, Australijanc je uspeo da izjednači, ali sledeći poen osvojen na servis protivnika bio je presudan, pa je Troicki zabeležio trijumf u četvrtom okršaju sa Tomićem. Sada je rezultat u međusobnim duelima 2:2.

Duel 34. i 27. igrača sveta obilovao je preokretima. Obojica su napravila po tri brejka, i to Viktor iz čak 15 prilika, a Bernard iz četiri.

Sledeći rival Viktoru Troickom biće Španac Felisijano Lopez, 13. igrač sa ATP liste, koji je u prvom kolu bio bolji takođe od rivala iz Australije, Nika Kirjosa - 6:4, 7:6. Srbin i Španac se nikada pre nisu sastajali.

Nagradni fond Mastersa u Rimu je 3.288.530 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track