(VIDEO) BERNARDES U CENTRU PAŽNJE: Đokovića oštetio sudija čije je izuzeće tražio Nadal
Foto: AP

Zamerio se Špancu zbog šortsa

(VIDEO) BERNARDES U CENTRU PAŽNJE: Đokovića oštetio sudija čije je izuzeće tražio Nadal

Tenis -
Brazilski arbitar Karlos Bernardes pogrešio već u drugom gemu Novakovog duela sa Gaskeom

Brazilski sudija Karlos Bernardes, čije je izuzeće nedavno tražio Rafael Nadal, deli pravdu na meču osmine finala Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Rišara Gaskea. I već u drugom gemu doneo je pogrešnu odluku, na štetu najboljeg svetskog tenisera.

Podsetimo, Španac je, tvrdeći da stalno ima problema sa Bernardesom, tražio od organizatora gren slema, koji je osvajao devet puta, da mu ne sudi nijedan meč u Parizu.

"To je lako, zar ne? Postoji mnogo sudija na turu. Mnogo poštujem Bernardesa i smatram da je dobar sudija i osoba, ali kada imate problem sa jednim arbitrom konstantno, važno je da se ne viđamo jedno vreme na terenu. To je bolje za oboje posle dešavanja u Rio de Žaneiru. To je to, nemam sa njim ličnih problema. Tako da je istina da sam tražio njegovo izuzeće", rekao je Nadal.

On je naveo da ga Bernardes nije poštovao na turniru u Brazilu.

"Nije imao poštovanja prema meni u Rio de Žaneiru. Četiri puta mi je dao upozorenje zbog prekoračenja vremena, ali sam obukao šorts naopako i upitao sam ga da li mogu to da popravim, a onda mi je on rekao da mogu, ali da ću dobiti ponovo upozorenje. Po mom mišljenju, to nije fer, jer ne mogu da igram ceo meč tako", pojasnio je Nadal.

Tada je odreagovao Đoković, stajući u zaštitu sudija, smatrajući da Španac nema pravo da traži njihovo izuzeće.

"Igrao sam mečeve u kojima nisam bio zadovoljan odlukama sudije, ali uprkos tome nikada nisam ni pomislio da dovodim u pitanje kako oni rade svoj posao ili poželeo da zatražim da mi ne sude ubuduće. To nije fer. Nije u redu prema sudijama, jer se svaki od njih trudi da uradi svoj posao najbolje što ume, ali kao i u svakom drugom poslu nekada to uradi bolje, nekada lošije", rekao je Đoković.

http://www.youtube.com/watch?v=sE3QX5Ht9Vw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track