DAJANA BUTULIJA: Imamo sjajnu timsku hemiju
Foto: Kosarka24.rs

Košarkašice finiširaju pripreme za Evrobasket

DAJANA BUTULIJA: Imamo sjajnu timsku hemiju

Košarka -
I ranije je reprezentaciju krasila sjajna atmosfera, ali sada je i van terena i na terenu nikada bolja. Četvrtu godinu smo zajedno i sada sve znamo jedna o drugoj, svi znamo sve, kaže bek srpskog tima

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije uspešno privodi kraju pripreme za Evropsko prvenstvo koje 11. juna počinje u Mađarskoj i Rumuniji. Srpskinje su u nedelju uveče u sjajnoj atmosferi hale "Šumice" savladale Kinu rezultatom 79:70 i upisale sedmu pobedu u pripremnom periodu.

Jedna od najboljih u ekipi selektorke Marine Maljković u toj utakmici bila je Dajana Butulija koja je upisala 18 poena, uz sedam skokova, tri osvojene lopte i dve asistencije. Pouzdani bek dobre igre svog tima tumači između ostalog i kroz skladnu hemiju.

"Vidi se da dobro radimo i da forma dolazi na svoje mesto. Volela bih da popravimo neke padove u igri, neke žute minute. Mislim da odlično sarađujemo, imamo snage. I ranije je reprezentaciju krasila sjajna atmosfera, ali sada je i van terena i na terenu nikada bolja. Četvrtu godinu smo zajedno i sada sve znamo jedna o drugoj, svi znamo sve. Iskreno, osećam se fizički nikad spremnija. To je ključ, kao i u tome da se razumemo po pogledu. Više ne moramo ništa jedna drugoj ni da kažemo. Nadam se da će tako ostati i na Evropskom prvenstvu", kaže Butulija.

Srpska reprezentacija prvu utakmicu na Evrobasketu igra 11. juna protiv selekcije Letonije. Do polaska u mađarski Sombatelji očekuju ih poslednje dve pripremne utakmice, a rival će biti Grčka u sredu i četvrtak u Beogradu.

"Očekujem da dve utakmice protiv Grčke odigramo bez greške i konačno zadovoljimo zahteve selektorke Marine Maljković. Da ne gledamo posle utakmice ništa loše što smo uradili, već samo pozitivne stvari i odemo u Mađarsku maksimalno spremni. Ne osećam tremu pred start šampionata. Nikad ne razmišljam unapred, jer bih onda osećala tremu. Želim da, kao i ostale saigračice, spremim skroz svoje telo i glavu, a tek kada odemo tamo razmišljamo o svakoj narednoj utakmici", završava Dajana Butulija.

Srbija će prvu pripremnu utakmicu protiv Grčke odigrati u sredu od 15.30 u hali "Sport Vizura", drugu dan kasnije od 20 časova. Ulaz je slobodan, a košarkašice pozivaju navijače da dođu u što većem broju i pruže podršku pred put na šampionat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track