(VIDEO) NAMUČIO GA MALO POZNATI SOK: Nadal pokazao slabost uoči meča sa Novakom
Foto: Reuters

Teniski klasik u četvrtfinalu Rolan Garosa

(VIDEO) NAMUČIO GA MALO POZNATI SOK: Nadal pokazao slabost uoči meča sa Novakom

Tenis -
Španac servirao za meč u trećem setu, koji je zatim izgubio, ali je uspeo da dobije četvrti i nađe se među osam najboljih

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa u kome će se sastati sa Novakom Đokovićem, koji je savladao Rišara Gaskea. Španac je u osmini finala pobedio Amerikanca Džeka Soka 6:3, 6:1, 5:7, 6:2.

"Kralj šljake" je imao dobijen meč protiv Soka već u trećem setu, servirao je za 6:4, ali je onda Amerikanac napravio brejk za 5:5, a potom dobio i naredna dva gema, samim tim i set. Brzo je u drugom setu Rafa stekao brejk prednosti (2:1), ali je odmah zatim pružio šansu 37. igraču sa ATP liste da mu uzvrati. Sok nije realizovao nijednu od dve "vezane" brejk lopte i tada je sve bilo rešeno.

U svakom slučaju, Nadal je pokazao slabosti.

Nadal je prethodno eliminisao Francuza Kventina Helisa 6.3, 6:3, 6:4, zemljaka Nikolasa Almagra 6:4, 6:3, 6:1 i Rusa Andreja Kuznjecova 6:1, 6:3, 6:2

Žreb za ovogodišnji Rolan Garos, kao što je poznato, bio je nemilosrdan pa je dvojicu glavnih favorita, prvog i šestog nosioca, Đokovića i Nadala spojio već u četvrtfinalu, zbog čega stručnjaci taj meč vide kao "finale pre finala".

Novak u poptunosti dominira ove sezone, osvojio je Australijan open i sva četiri turnira Masters serije na kojima je učestvovao, u Indijan Velsu, Majamiju, Monte Karlu i Rimu, a Rafa je devetostruki šampion pariskog gren slema. Na Rolan Garosu je izgubio samo jedan meč, i to od Šveđanina Robina Soderlinga 2009. godine.

Nema sumnje da je pred teniskim svetom u sredu popodne veliki spektakl.

Đoković i Nadal sastajali su se 43 puta, a Španac vodi 23:20. Na Rolan Garosu su odigrali šest mečeva i sve ih je dobio Španac. Ove godine sreli su se jednom, na šljaci Monte Karla, a Srbin nije imao problema da se domogne finala - 6:3, 6:3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track