ĐOKOVIĆ: Osetio sam ogromno olakšanje posle brejka na startu drugog seta
Foto: Reuter

Novak otkriva šta je prelomilo meč

ĐOKOVIĆ: Osetio sam ogromno olakšanje posle brejka na startu drugog seta

Tenis -
Osetio sam ogromno olakšanje kada sam dobio prvi set i počeo drugi sa brejkom - rekao je Novak

ŠANGAJ - Najbolji teniser sveta Novak Djoković izjavio je danas da je brejk početkom drugog seta bio ključan u pobedi nad Australijancem Bernardom Tomićem 7:6 (8:6), 6:1 u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju.

"Osetio sam ogromno olakšanje kada sam dobio prvi set i počeo drugi sa brejkom. To mi je dalo dodano samopouzdanje. Mislim da sam odigrao veoma dobro u nastavku", rekao je Đoković, a prenosi sajt ATP.

Đoković je do 22. pobede u Šangaju došao posle sat i 27 minuta borbe.

"Odigrali smo veoma dobar prvi set, pokazali smo visok nivo igre. Posebno Bernard, igrao je pametno, koristio svaku kratku loptu i servirao veoma precizno. Terao me je da budem bolji i nekoliko poena je odlučivalo u taj- brejku", rekao je Đoković.

On je dodao da nešto slabije izdanje protivnika u nastavku meča bila posledica iscrpljujućeg duela sa Gaskeom, koji je odigran prethodne noći.

"Možda je bio fizički iscrpljen, jer je prethodni meč igrao u tri seta i završio posle ponoći. Možda se to osetilo u drugom setu. Počeo sam bolje da mu čitam servise i teram ga da se više kreće po terenu", rekao je Đoković.

Novak će u polufinalu igrati protiv Britanca Endija Mareja, koji nije imao problema da eliminiše Čeha Tomaša Berdiha 6:1, 6:3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track