HUMANA AKCIJA SKVOŠLENDA: Turnir za pomoć deci izbeglicama
Foto: Squashland.com

Dođite u Pionirski park

HUMANA AKCIJA SKVOŠLENDA: Turnir za pomoć deci izbeglicama

Ostali sportovi -
BSK Skvošlend organizuje humanitarni turnir u skvošu u subotu 17. oktobra sa početkom u 18 časova u Pionirskom gradu

BEOGRAD - BSK Skvošlend u saradnji sa UNICEF-om u subotu od 18 časova organizuje humanitarni turnir u skvošu u beogradskom Pionirskom gradu. Sva prikupljena sredstva biće usmerena ka deci izbeglicama i njihovim porodicama.

BSK Skošlend poziva svoje članove i sve građane koji se amaterski bave ovim sportom da svojim učešćem na turniru nastave da neguju duh solidarnosti.

Prenosimo vam saopštenje Skvošlenda i UNICEF-a za učešće na turiniru i pomoć izbeglicama.

"U Srbiji je od početka godine registrovano skoro 220.000 ljudi u pokretu. Svaka četvrta osoba je dete. Deca su fizički iscrpljena od dugih putovanja i psihološki su traumatizovana; mnoga su doživela nagomilani stres zbog onoga što su preživela u svojim zemljama i tokom putovanja. Potrebna im je naša pomoć.

UNICEF u Srbiji od samog početka krize aktivno radi na obezbeđivanju podrške i pomoći deci i porodicama u oblastima dečije zaštite, ishrane, sanitacije i higijene. U partnerstvu sa partnerima, uspostavljena su i opremljena tri dečija kutka - u Preševu, Beogradu i Šidu - bezbedna mesta, opremljena igračkama, gde deca mogu da predahnu i da se igraju, gde mogu ponovo da se osećaju kao deca.Uspostavili smo i dva prostora za majke sa bebama, gde majke mogu u privatnosti da nastave da doje svoju decu i dobiju medicinsku, savetodavnu i psihološku podršku. Obezbedili smo i određenu količinu higijenskih materijala, obuće i odeće, ali uprkos svim naporima i dalje za mnogu decu nedostaju adekvatna zimska garderoba i obuća, kao i hrana prilagođena uzrastu dece. UNICEF se, stoga priključuje BSK „Skvošlend“ u pozivu svim ljudima dobre volje da se uključe u turnir i pomognu UNICEF-u da obezbedi dodatnu pomoć onima kojima je sada pomoć najpotrebnija".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track