KRALJEVSKA PODRŠKA: I Real Madrid stao uz Rafaela Nadala
Foto: AP

Španci se drže zajedno

KRALJEVSKA PODRŠKA: I Real Madrid stao uz Rafaela Nadala

Tenis -
Fudbalski klub Real Madrid stao je u odbranu španskog tenisera Rafaela Nadala posle optužbi bivše ministarke Francuske da je pao na doping testu 2012. godine.

Španski fudbalski gigant je u saopštenju na sajtu kluba pružio "apsolutnu podršku" Nadalu, a optužbe bivše ministarke zdravlja i sporta Roseline Bašelo okarakterisali su kao "neopravdane i nedopustive".

"Njegova veličina i neverovatni uspesi oduvek su temeljeni na pristojnom ponašanju, teškom radu, talentu i neverovatnom niovu predanosti. Napad na njega kao osobu od strane bivše francuske ministrke su neopravdane i neprihvatljive", stoji u saopštenju Real Madrida.

Bašelo je u četvrtak na jednoj francuskoj televiziji izjavila da je Nadal pao na doping testu 2012. godine, ali da je afera prikrivena, pa je Španac pauzirao sedam meseci zbog navodne povrede kolena.

Podršku Nadalu su takođe pružili Olimpijski komitet Španje, Medjunarodna teniska federacija (ITF), selektor fudbalske reprezentacije Španije Vinsente del Boske, kao i trener Barselone Luis Enrike.

Nadal je negirao optužbe i najavio tužubu protiv Bašalo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track