Najnovije vesti

ĐOKOVIĆ OPET RAZJASNIO: Svi teniseri i teniserke treba da budu ravnopravno nagrađeni!
Foto: REUTERS

Najbolji svetski teniser još jednom o optužbama za seksizam

ĐOKOVIĆ OPET RAZJASNIO: Svi teniseri i teniserke treba da budu ravnopravno nagrađeni!

Tenis
Poslednje što sam imao na umu je da se moj stav pretvori u borbu polova i priču o razlikama u nagradama, jer je moj stav da svi teniseri i teniserke treba da budu ravnopravno nagrađeni za svoju igru i napore koje ulažu, rekao je Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković opet je objasnio svoj stav o nagradama za tenisere i teniserke koji su Britanci izvukli iz konteksta, optuživši ga za seksizam.

Novak se oglasio na Fejsbuku i naveo:

"Ovde se javljam da podelim sa vama bitne trenutke, posebno svoje utiske nakon važnih pobeda. Ovaj put sam ipak uzeo malo vremena da promislim pre nego što vam napišem poruku. Kao što ste možda videli, bio sam upitan da prokomentarišem prethodno pokrenutu osetljivu temu.

Da li zbog adrenalina ili euforije posle pobede u finalu, dao sam komentar koji najbolje ne oslikava moj ugao gledišta i želeo bih ovim putem da razjasnim svoj stav", istakao je Novak.

Najbolji svetski teniser je naglasio da mu je veoma stalo do toga da se profesionalni tenis dalje razvija.

"I kad to kažem u glavi su mi interesi svih igrača. Zbog tenisa sam ovo što jesam danas i osetio sam potrebu da iskažem svoj stav o poštenijoj i boljoj distribuciji nagradnog fonda među svim igračima - teniserkama i teniserima. Zajedno treba da se borimo za bolje uslove za sve igrače.

Poslednje što sam imao na umu je da se moj stav pretvori u borbu polova i priču o razlikama u nagradama, jer je moj stav da svi teniseri i teniserke treba da budu ravnopravno nagrađeni za svoju igru i napore koje ulažu.Volim tenis i dao mi je mogućnost da pomognem drugima pred kojima je dug put do ostvarenja svojih snova. Ovo je ono što mislim na tu temu i izvinjavam se onima koji su me razumeli na drugačiji način", zaključio je Novak Đoković.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...