NAJVEĆI DŽENTLMEN: Ako neko voli žene, to je Nole
Foto: Profimedia

Nije seksista

NAJVEĆI DŽENTLMEN: Ako neko voli žene, to je Nole

Tenis -
Srpske dame složne u oceni da je napad na Novaka Ðokovića potpuni promašaj jer je on primer kako muškarac treba da se odnosi prema nežnijem polu

Optužbe na račun najboljeg svetskog tenisera Novaka Ðokovića da je seksista dirigovane su da bi njegovi rivali imali kakve-takve šanse u okršajima sa našim asom.Nakon izjave da bi teniseri trebalo da se bore za veći fond nagrada jer su gledaniji od teniserki, Novak je proglašen „muškim šovinistom“, a oni koji su pokušali da ga ocrne ispustili su iz vida drugi deo njegove priče koja kaže da bi, da je situacija sa gledanošću obrnuta, apsolutno bio za to da dame dobiju više novca. Srpska košarkaška heroina Nataša Kovačević kaže da bi mnogi muškarci mogli da uče od Novaka Ðokovića kako se treba ponašati prema nežnijem polu.Pišu gluposti- Važno je napomenuti da je izjava izvučena iz konteksta. Pametnom je dovoljno da je celu pročita! Svi znamo da je Novak veliki džentlmen. Njegov odnos prema porodici i prema njegovoj ženi primer je koji treba da sledi svaki muškarac. Nazvati ga seksistom je prava budalaština!I glumica Jelena Gavrilović ima isto mišljenje o izjavama da je Novaku seksista.- Svašta se izvlači iz konteksta. Novak je elokventan, obrazovan čovek koji se s toliko poštovanja odnosi prema porodici, ali i prema svima ostalima, da je ova priča potpuna budalaština. I bogovima su zavideli, a on je nešto najbliže božanstvu!Preguraće sve toNaša čuvena ritmička gimnastičarka Milena Reljin jasno je na strani srpskog tenisera.- Novak nije hteo nikoga da uvredi ili omalovaži i to se jasno vidi kada se pročita njegova izjava do kraja. Kad mu ne mogu ništa na terenu, pokušavaju na sve načine. Sigurno ga uzdrmaju takve stvari, ali pregura on to. Sigurno će toga biti još u budućnosti, ali to je samo još jedan stepenik koji će preskočiti.

ČinjeniceŠTA JE NOVAK PRIČAO O ŽENAMA- Na Dan žena, kada odajemo poštovanje fantastičnim ženama koje nas okružuju, dobro je da se podsetimo izazova koji su još uvek prisutni.- Žene su u mojim očima boginje za sve što moraju da podnesu i te žrtve i način na koji se one potpuno predaju detetu.- Neizmerno sam zahvalan što imam Jelenu u svom životu. Uvek je uz mene i pomaže mi da rastem i pomeram sopstvene granice.

Svetlana KitićAKO GA NEKO DIRA, NEK SE JAVI MENI!Proslavljena rukometašica Svetlana Kitić ima slično viđenje cele priče.- Novak je toliko moćan da može i da mu se omakne, a ja kao žena i sportista ne vidim ništa što bi mi smetalo u njegovim izjavama. To što je najbolji dovoljan je povod da ga napadaju. Šta da kažem? Ako ga neko dira, nek se meni javi - rekla nam je Ceca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track