Janko nokautirao Novaka
Foto: REUTERS

masters madrid

Janko nokautirao Novaka

Tenis -
Tipsarević u polufinalu čeka pobednika meča između Švajcarca Rodžera Federera i Španca Davida Ferera
1 / 10

MADRID - Čuda su moguća, kao i pobeda Janka Tipsarevića od 2:0 (7:6(2),6:3) nad Novakom Đokovićem, trijumf kojem ni najveći Đokovićevi navijači ne mogu naći manu. U meču punom takmičarskog naboja, Tipsarević je prvo bio sasvim dostojan rival favorizovanom Đokoviću, koji se preterano nervirao (možda i s pravom) zbog klizave podloge sačinjene od plave šljake.

Možda je bio i u pravu ali sva ta sekiracija dodatno je opteretila njegovu igru koja je vremenom izčilila sa terena. Ulogu dirigenta preuzeo je Tipsarević. Odličnim servisom i lucidnom igrom brzo je uspeo da preokrene odnos snaga na terenu pogotovo u drugom setu, kada je Đoković bio skoro nemi posmatrač igre, na granici nezainteresovanosti.

Više od toga, pokušao je da uradi u devetom gemu drugog seta pri vođstvu Tipsarevića od 5:3, koji je prethodno ( u ossmom gemu) propustio čak tri meč lopte. Probuđeni Novak je bio na granici brejka i potpunog preokreta, ali Janko to ipak nije dopustio. Sprečio je dve brejk lopte izjednačio, i ubrzo došao do prednosti i nove meč lopte, četvrte u meču. Četvrtu je i iskoristio za pobedu od 2:0 (7:6(2), 6:3).

Bio je ovo šesti međusobni duel dvojice prijatelja. Nole vodi sa 4:2. Ali bitnije od toga je da Tipsarević u polufinalu čeka pobednika meča između Švajcarca Rodžera Federera i Španca Davida Ferera.

http://www.youtube.com/watch?v=ite5JjeKmeE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track