Tipsarević u nemogućoj misiji poražen od Federera
Foto: REUTERS

masters madrid

Tipsarević u nemogućoj misiji poražen od Federera

Tenis -
Tisparević ima negativan međusobni skor protiv Federera (0:3), a švajcarski teniser je poslednji put slavio prošle godine u trećem kolu Rolan Garosa
1 / 4 Foto: REUTERS

MADRID - NIje uspeo Janko Tipsarevic da ponovi sjajnu igru kojom je samo dan ranije pobedio Novaka Đokovića. U polufinalu mastersa u Madridu izgubio je meč od Rodžera Federera glatko s 2:0 (6:2, 6:3), ponajviše zbog preteranog respekta, prema istina slavnom protivniku.

Ako je potrebno reći nešto u odbranu drugog reketa Srbije, a ujedno i osmog na svetu, može se konstatovati da nije Janko bio ttoliko loš koliiko je Federer bio dobar. Proračunaat, kompjuterski precizan i hladnokrvan. Uz nepogrešiv bekend, i dobro kretanje na plavoj šljaci",, Švajcarac je delovao nepobediovo.

Samo u retkim trenucima meča Janko je uspevao da pokaže "svetu" da je i Federer ranjiv. Uz pristojan servis, uspeo je da nekoliko puta na intelekt nadmudri Federera na mreži, da ga prošeta s jedne na drugu stranu terena, ali par atraktivnih poteza nisu bili ni približno dovoljni da sruše takvu planinu kao što je Rodžer.

Tisparević je zadržao negativan međusobni skor protiv Federera (0:4), a švajcarski teniser je poslednji put slavio prošle godine u trećem kolu Rolan Garosa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track