Odbojkaši na popravnom

Pukli u Bugarskoj

Odbojkaši na popravnom

Ostali sportovi -
Odbojkaši Srbije propustili priliku da se kvalifikuju na OI izgubivši od selekcije Italije s 3:1 u polufinalu kvalifikacionog turnira u Sofiji

Nada poslednja umire.Odbojkaši Srbije svojim greškama u Bugarskoj poslali su Italijane u finale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. Šampioni Evrope izgubili su od „azura“ s 3:1 (25:14, 25:19, 19:25, 25:16), što je bio revanš za poraz u finalu na Evropskom prvenstvu u Beču 2011. godine.

Izabranici Igora Kolakovića potpuno su podbacili u svim bitnim segmentima igre, a i onda kad su krenuli da igraju, sasekle su ih sudije, koje su ih u ključnim poenima oštetile. Kao i u susretu sa Slovenijom, „orlovi“ su slabo otvorili meč, dozvolivši rivalu da napravi razliku od čak 11 poena. Drugi set se razlikovao jedino u procentima uspešnog servisa, jer je napad uz prijem i dalje bio očajan.

Pokušali su srpski reprezentativci boljom igrom u polju i sigurnijim blokom da urade nešto više, ali jedino su uspeli da smanje rezultat osvajanjem trećeg seta. Poslednji deo igre obilovao je sudijskim greškama, koje su umnogome pomogle ionako razigranim Italijanima da se plasiraju u finale turnira u Sofiji. Najefikasniji u srpskom timu bio je Aleksandar Atanasijević s 15 poena.

Tokio nova šansa

Odbojkaška reprezentacija Srbije imaće još jednu priliku da obezbedi vize za Olimpijske igre u Londonu. „Orlovi“ će na turniru u Japanu igrati od 1. do 10. juna s poraženim selekcijama s ostalih kvalifikacionih turnira, a jedino pobednik ide na OI.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track