Novak: Srbi kao Italijani vole vino, žene i fudbal

Poručio iz Rima

Novak: Srbi kao Italijani vole vino, žene i fudbal

Tenis -
Kada čujem Rim odmah pomislim na Koloseum, ali i na ostatak starog dela grada. Zaista volim italijansku istoriju. Dolazim iz zemlje koja postoji jako dugo, i koja ima dosta sličnosti sa Italijom: vino, žene, fudbal. Vi ste i naši idoli kada je reč o stilu, o dobrim automobilima“, rekao je Novak

RIM - Pre nego što je planirao Novak Đoković je doputovao u Rim, što mu je dalo malo više vremena da se "privikne" na crvenu šljaku. Tokom narednih sedam dana na petom po redu masters turniru u 2012. godini, najbolji teniser sveta će braniti titulu. Na prvoj konferenciji za štampu u „večnom gradu“ Nole je istakao da se u prestonici Italije oseća kao kod kuće.

Dobijam posebnu vrstu podrške od ljudi, pozitivne emocije i osećam prijateljstvo na sve strane. Postoji jedan normalan odnos između navijača i igrača, što mi se dopada. Kada čujem Rim odmah pomislim na Koloseum, ali i na ostatak starog dela grada. Zaista volim italijansku istoriju. Dolazim iz zemlje koja postoji jako dugo, i koja ima dosta sličnosti sa Italijom: vino, žene, fudbal. Vi ste i naši idoli kada je reč o stilu, o dobrim automobilima“, rekao je Novak.

„Dobra stvar u vezi sa tenisom je to što vas nova šansa da odigrate bolje čeka već tu iza ćoška. Podloga u Rimu mi daleko više odgovara od one u Madridu, na crvenoj šljaci sam odrastao i naučio da igram tenis. Do pre četiri godine u Srbiji smo imali samo ovakve terene i volim na njima da igram. Nadam se da ću u Rimu ponoviti rezultat iz prošle godine i da ću uzeti pehar“, poručio je Novak.

Na startu turnira u Rimu, koji se igra na crvenoj šljaci, Novak čeka Bernarda Tomića. Meč će bti odigran u utorak od 19,30 časova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track