Đoković u finalu Rima, pogledajte najbolje poene

Đoković u finalu Rima, pogledajte najbolje poene

Tenis -
Đoković će u finalu igrati protiv Rafaela Nadala u nedelju od 16.00 časova

RIM - Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u finale mastersa u Rimu, pošto je u subotu veče u polufinalu pobedio Švajcarca Rodžera Federera 2:0 u setovima - 6:2, 7:6 (7:4).

Đoković će u finalu igrati protiv Rafaela Nadala u nedelju od 16.00 časova.

Jubilarni 25. meč dva tenisera pripao je Đokoviću, koji je posle sat i 39 minuta igre uspeo da slomi otpor ove sezone raspoloženog Federera.

Kao da se Novaku žurilo da stigne na drugo poluvreme fudbalskog finala Lige šampiona između Bajerna i Čelsija.

Odlično je počeo meč, već u trećem gemu oduzeo servis protivniku, nešto kasnije napravio novi brejk za vođstvo od 5:2 i sigurnim servis gemom došao do vođstva - 6:2.

U nastavku duela Federer je popravio igru. Đoković je u sedmom gemu napravio novi brejk, poveo sa 5:3 i delovalo je da će lako doći do pobede, ali nije uspeo da iskoristi meč loptu.

Iskusni Švajcarac je to kaznio, vezao tri gema i poveo sa 6:5.

U taj-brejku Đoković je dubokim loptama udaljio Federara od osnovne linije, stekao prednost od tri poena i iskoristio drugu meč loptu.

Đoković će u nedeljnom finalu, gde brani titulu, igrati protiv Španca Rafaela Nadala, koji je u prvom polufinalu bio bolji od zemljaka Davida Ferera sa 7:6 (8:6), 6:0.

Đoković i Nadal do sada su se sastajali 31 put i vodi Španac, koji ima 17 pobeda u međusobnim duelima.

Ove godine igrali su dva puta, Novak je trijumfovao na Australijan Openu, dok je pre mesec dana Rafa bio bolji u finalu Mastersa u Monte Karlu.

Đoković: Najbolji meč na šljaci ove godine

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ostvario je pobedu u prvom ovogodišnjem duelu protiv Rodžera Federera, a posle meča je izjavio da mu je to bilo najbolje izdanje na šljaci u ovoj sezoni.

"Osećao sam se odlično na terenu. Reternirao sam zaista dobro i uvek sam ga primoravao da odigra još jedan udarac. To mi je donelo prednost", rekao je Đoković.

Prvi igrač sveta dodao je da je najvažnije što je od prvog poena bio maksimalnno koncentrisan i usredsređen na svaku loptu.

"To mi je omogućilo da biram najbolje odbrambene i napadačke udarce i donosilo mi je prednost", rekao je Đoković posle pobede rezultatom 6:2, 7:6.

Srpski teniser kaže da ga nije pokolebalo to što je u drugom seti kod vođstva 5:4 propustio meč loptu i izgubio taj gem.

"Sve vreme sam znao da igač kakav je Federer u svakom trenutku može da se vrati u meč. Na kraju je to uradio u poslednjem trenutku, pošto je spasio meč loptu, ali me to nije pokolebalo i ostao sam fokusiran", rekao je Đoković.

Federer je posle poraza bio razočaran, ali je priznao da je Đoković bio bolji.

"U Madridu sam trijumfovao i nedostajalo mi je par dana odmora, ali sam, da budem iskren, ipak očekivao da ću ovde stići do finala", rekao je Federer.

Drugi igrač sveta je, međutim, istakao da je zasluženo izgubio.

"U celini nisam odigrao dovoljno dobro, delimično i zbog toga što sam u protekle dve sedmice imao dosta mečeva. Novak je večeras bio neuporedivo svežiji, igrao je bolje i od početka me je pritiskao u svakom poenu", rekao je Federer.

http://www.youtube.com/watch?v=bI1R54OeGlY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track