Obradović: Spasite Srbija open

Gubitak za državu

Obradović: Spasite Srbija open

Tenis -
Obradović apeluje na pomoć kako se Srbija open ne bi ugasio

Protiv gašenja!Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović smatra da ne bi bilo dobro kad bi došlo do gašenja Srbija opena. On ističe da je takav turnir potreban, pogotovo zato što Srbija u prvih 10 igrača na ATP listi ima dva predstavnika.

- Nisam upoznat s detaljima i stvarno ne znam da li je ta informacija tačna. Srbija zaslužuje da organizuje jedan ATP turnir, i to ne samo da bude 250, nego da se potrudimo da dobijemo i onaj iz kategorije 500. Velika je stvar to što smo dobili mogućnost da organizujemo takav događaj i iskreno se nadam da ćemo i narednih godina gledati Srbija open. Malo zemalja u svetu ima šansu da bude domaćin ATP turnira - kazao je Obradović.

Selektor naših tenisera istakao je da su finansije veliki problem i da je podrška države neophodna.

- Srbija ima dva igrača u prvih 10, a pored toga imamo još dosta kvalitetnih tenisera. Da ne govorimo da smo osvajači Dejvis kupa, a da su devojke u finalu Fed kupa. Potrebno je da ovakve turnire podrži i država, iako smo svesni da finansijska situacija nije baš najbolja. Smatram da su Srbiji, pored ATP turnira, takođe potrebni i čelendžeri i fjučersi, jer imamo dosta mladih i talentovanih tenisera - zaključio je Obradović.

Odlična reklama

Bogdan Obradović rekao je da Beograd i Srbija imaju velike koristi od ovakvih turnira.

- Osim sportskog aspekta, smatram da Srbija open ima i turistički značaj. Dolazi veliki broj turista, koji troše pare i od toga koristi ima cela država. To je najbolji način da se naša zemlja reklamira u svetu - istakao je Obradović.

Goran Đoković odlazi, Srbija open ostaje kod nas

Turnir Srbija open neće biti ugašen, poručuju iz „Femili sporta“. U saopštenju povodom informacije da je direktor turnira Goran Đoković podneo ostavku, porodična firma našeg najboljeg tenisera poručuje:

„Ovim putem vas obaveštavamo da Goran Đoković više neće obavljati funkciju direktora teniskog turnira Srbija opena, kao i da su spekulacije o prodaji i gašenju turnira neistinite“, piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track