Đoković: Vratio sam Kavčića u meč
Foto: REUTERS

To je tenis

Đoković: Vratio sam Kavčića u meč

Tenis -
Đoković je u prvom setu "pregazio" Kavčića sa 6:0, da bi se u naredna dva prilično mučio 6:4 i 6:4

PARIZ - Najbolji teniser sveta Novak Đoković posle današnje pobede protiv Blaža Kavčiča i plasmana u treće kolo Rolan Garosa izjavio je da je svojim greškama dozvolio Slovencu da se vrati u meč.

Đoković je u prvom setu "pregazio" Kavčića sa 6:0, da bi se u naredna dva prilično mučio 6:4 i 6:4, ali ipak došao do planiranog trijumfa.

"Jednostavno sam stao i dao mu mogućnost da se vrati u meč posle perfektnih prvih sedam gemova. Ali, to je tenis. Kavčić se dobro branio u drugom i trećem setu i nije grešio kao na startu meča", rekao je Đoković na konferenciji za medije posle meča.

On je dodao da je zadovoljan trenutnom formom."Sve funkioniše odlično, iz meča u meč osećam se sve bolje. Radio sam naporno na servisu u prethodne dve godine i mogu da budem srećan, jer sam taj segment igre doveo na visok nivo čak i na šljaci", rekao je Đoković.

Đoković će u narednom kolu igrati protiv kvalifikanta Nikole Devildera iz Francuske, koji je u prvom kolu eliminisao Nikolu Krajinovića, a danas je takođe ubedljivo savladao Nemca Mihaela Berera sa 7:6, 6:4, 6:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track