LUKAV PLAN MAREJA: Britanac promenio taktiku kako bi otežao Đokoviću povratak na prvo mesto
Foto: Profimedia

Borba za prvo mesto biće neizvesna

LUKAV PLAN MAREJA: Britanac promenio taktiku kako bi otežao Đokoviću povratak na prvo mesto

Tenis -

Britanski teniser Endi Marej završiće 2016. godinu kao broj 1 na ATP listi sa 630 bodova više u odnosu na Novaka Đokovića.

Nema sumnje da će zbog male razlike u bodovima dvojica najboljih igrača na svetu voditi veliku borbu oko prvog mesta i u narednoj godini i da će svaki turnir i plasman na njemu biti od velike važnosti po poredak na listi najboljih tenisera.

Stoga je Britanac pribegao lukavom planu kako bi mogao duže da se održi na mestu broj 1.

Marej će, za razliku od ove godine, prvi turnir u novoj sezoni odigrati u Kataru na turniru u Dohi, koji je na programu od 2. do 7. januara. Đoković je ove godine bio učesnik i osvojio 60. jubilarnu titulu u karijeri, pa će braniti 250 bodova, za razliku od Mareja kome će svaka pobeda doneti više bodova.

Obojici tenisera će Doha biti glavna priprema za Australijan open koji startuje 16. januara. Đoković brani 2.000 bodova pošto je u finalu ove godine savladao Mareja, koji će stoga braniti 1.200 bodova.

Pod uslovom da Đoković odbrani obe titule u januaru, za povratak na prvo mesto na ATP listi biće potrebno i da Marej ne osvoji više od 570 bodova. Ukoliko se to ne desi, jasno je da će Đoković kako sezona bude odmicala biti bliži povratku na tron.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track