OGLASIO SE I NEMAC: Evo kada je Beker bio najponosniji na Novaka Đokovića
Foto: Fonet AP

Slavni trener se osvrnuo na tri godine saradnje sa Srbinom

OGLASIO SE I NEMAC: Evo kada je Beker bio najponosniji na Novaka Đokovića

Tenis -

Nemački trener Boris Beker izjavio je da je najponosniji trenutak njegove saradnje sa Novakom Đokovićem bio kada je Srbin pod njegovim vođstvom osvojio prvi Gren slem turnir.

Beker je trenirao Đokovića od decembra 2013. do decembra ove godine. Đoković je za tri godine saradnje sa Bekerom osvojio 25 titula od čega šest trofeja na Gren slem turnirima, a u to vreme Srbin je dominirao na prvom mestu ATP liste.Đokovićev prvi Gren slem sa Bekerom kao trenerom bio je Vimbldon 2014. godine."Bio sam veoma ponosan kada je Novak osvojio prvi Gren slem pod mojim vođstvom. Srećan sam zbog tenisa jer smo Đoković i ja sarađivali", rekao je Beker za "Sports.ndtv.com".

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

On se osvrnuo i na protekle tri godine saradnje sa srpskim teniserom."Morate da koristite svoje emocije u pozitivnom smislu. Tenis nije samo snaga ili visina, već je više ono što želite da urade. Morate prvo da pobedite sebe, a onda protivnika. Potreban je pravi stav i koncentracija za nastup na najvećim turnirima", dodao je nemački trener.On će biti stručni konsultant Evrosporta na Australijan openu."Nisam razmišljao o budućnosti kao trener posle rastanka sa Novakom", naveo je Beker.Nemački trener je poručio roditeljima mladih sportista da ne razmišljaju samo o zaradi."Pogrešan je korak ako roditelji guraju decu u sport samo da bi zaradili. Ja bih poručio deci da ne napuštaju školu da bi se profesionalno bavili sportom. Studije i sport trebalo bi da idu zajedno u tandemu", istakao je Beker.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track