Uživo: Nadal - Ferer 5:1, 6:2, 6:2
Foto: REUTERS

Polufinale Rolan Garosa

Uživo: Nadal - Ferer 5:1, 6:2, 6:2

Tenis -
Dvojica španskih tenisera u ovom trenutku igraju prvi polufinalni meč na Rolan Garosu

PARIZ - Španski teniseri Rafael Nadal i David Ferer u ovim trenucima igraju prvi polufinalni meč ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Ferer je sigurnije počeo meč i posle prva tri gema ima prednost od 2:1. U četvrtom gemu prvog seta Ferer je imao dve brejk lopte, ali posebno u kod druge nije iskoristio priliku da napadne i Rafi oduzme servis.

Peti gem prvog seta rešio je sve dileme. Nadal je gem pre toga spasao dve brejk lopte, ali je odmah zatim bez izgubljenog poena oduzeo servis rivalu. To je potpuno razbilo igru Ferera, pa je Nadal lako i sigurno došao do prvog seta - 6:2.

Drugi set, praktično je bio nastavak prvog dela igre. Nadal je u trećem gemu napravio prvi, u petom drugi brejk i čak ni kiša, koja je na neko vreme prekinula meč nije mogla da ga zaustavi. Drugi igrač sveta potpuno kontroliše dešavanja na terenu stadiona Filip Šatrije i posle samo 75 minuta igre za plasman u finale nedostaje mu samo jedan set.

Dešavanja na početku trećeg seta prvog polufinala Rolan Garosa, jasno pokazuju da je samo pitanje koliko će vremena biti potrebno Rafaelu Nadalu da se plasira u nedeljno finale. Posle prva dva gema, drugi igrač sveta već ima brejk prednosti.

Osvajanjem prvog gema u trećem setu Ferer pokazuje da se neće predati, mada je sa obzirom na dosadašnji tok meča, pitanje da li je ovo buđenje ili poslednji trzaj grogiranog protivnika. Rafgael Nadal, za sada rivalu ne ostavlja ni najmanju šansu da se vrati u meč - 3:1.

Posle pet gemova petog seta i drugog brejka Rafael Nadal može polako da razmišlja o finalu i načinu na koji će pokušati da odbrani titulu na Rolan Garosu. Do plasmana u poslednji meč na turniru nedostaju mu još dva gema 4:1.

Jedan od dva neophodna gema Nadal je lako dobio i sada u gemu u kom servira Ferer ima priliku da se domogne finala.

Pobednik ovog meča igraće u nedelju u felikom finalu sa boljim iz duela najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića i Švajcarca Rodžera Federera, koji meč počinju odmah po završetku prvog polufinala. Meč Nadal - Ferer možete gledati ovde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track