Srbiji šestoro nosilaca na Vimbldonu

Vimbldon

Srbiji šestoro nosilaca na Vimbldonu

Tenis -
Uz Đokovića koji je prvi , među nosiocima u muškom singlu je i Janko Tipsarević, koji je postavljen za osmog. U ženskom singlu, Ana Ivanović je 14. nosilac, dok je Jelena Janković 18

Prvi reket sveta Novak Đoković biće prvi nosilac u muškom singlu na Vimbldonu, a Srbija će pored njega imati još četvoro nosilaca.Uz Đokovića, među nosiocima u muškom singlu je i Janko Tipsarević, koji je postavljen za osmog. U ženskom singlu, Ana Ivanović je 14. nosilac, dok je Jelena Janković 18.Pored njih, od srpskih tenisera među nosiocima našao se i Nenad Zimonjić, koji je postavljen za šestog u konkurenciji dublova, zajedno sa Austrijancem Aleksandrom Pejom. Pored njih za sada je sigurno da će u glavnom žrebu biti i Viktor Troicki i Bojana Jovanovski, a šansu kroz kvalifikacije ima i Vesna Dolonc.

U singlu u obe konkurencije lista nosilaca je sastavljena na osnovu poslednjih ATP i WTA listi, a odstupanja ima vrlo malo, zbog povlačenja nekoliko tenisera i teniserki. U dublu ima više odstupanja, pa je tako Zimonjić tek šesti nosilac, iz razloga što u Londonu neće igrati sa Mikaelom Ljodrom, već Pejom.

Prvih deset nosilaca kod tenisera su: Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Endi Mari, Žo-Vilfred Conga, Tomaš Berdih, David Ferer, Janko Tipsarević, Huan Martin del Potro i Mardi Fiš. Kod teniserki to su: Marija Šarapova, Viktorija Azarenka, Agnješka Radvanjska, Petra Kvitova, Samanta Stosur, Serena Vilijams, Karolina Voznijacki, Anđelika Kerber, Marion Bartoli i Sara Erani.

Takmičenje na Vimbldonu počinje u ponedeljak, a žreb za sve konkurencije zakazan je za petak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track