Babalj: Vratiću titulu na Marakanu

Ostvarenje sna

Babalj: Vratiću titulu na Marakanu

Fudbal -
Velika mi je čast što sam došao u najveći klub u Srbiji, od kad znam za sebe navijam za Zvezdu i nadam se da ću dati doprinos osvajanju šampionske titule, rekao je Babalj prilikom promocije na Marakani

BEOGRAD - Mladi australijski fudbaler srpskog porekla Eli Babalj potpisao je danas četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom i najavio da će učiniti sve da crveno-beli vrate šampionski trofej na Marakanu.

"Velika mi je čast što sam došao u najveći klub u Srbiji, od kad znam za sebe navijam za Zvezdu i nadam se da ću dati doprinos osvajanju šampionske titule", rekao je Babalj prilikom promocije na Marakani.

On je izrazio zadovoljstvo sjajnim prijemom u klubu i istakao da će učiniti sve da se što pre prilagodi igri tima.

"Očekuje nas naporan rad već na pripremama u Sloveniji, a potom i start kvalifikacija za Ligu Evrope. Voleo bih da u tom takmičenjenu uđemo u grupnu fazu, ali titula je svakako prioritet", rekao je Babalj.

Babalj je demantovao da je za njega bilo ponuda iz Nemačke.

"Ne znam ništa o tome, onog trenutka kada se pojavila Zvezda za mene je to bila jedina opcija. Jedva čekam da zaigram i nadam se da ću postići mnogo golova u crveno-belom dresu", istakao je Babalj uz opasku da je njegovo pravo ima Eli, a ne Ilija kao što se spekulisalo.Kako je naveo ljubav prema Zvezdi nasledio je od svog oca.

"Tata je veliki navijač Zvezde, bio je na utakmici protiv Bajerna u polufinalu Kupa šampiona 1991. godine i čim sam se rodio dobio sam crveno-bele suvenire. Zavoleo sam Zvezdu i ponavljam dolaskom ovde, ostvaren mi je san", istakao je Babalj.

Generalni sekretar Crvene zvezde Đorđe Stefanović otkrio je da je ceo transfer vredan 350.000 evra.

"Želim da se zahvalim agenciji koja je posredovala u transferu, jer su nam spustili cenu i omogućili da Babalj potpiše za Zvezdu. Platićemo ukupno 350.000 evra u dve rate, prvu u julu, a drugu u januaru naredne godine", rekao je Stefanović.

Današnjoj promociji prisustovali su amabasador Australije u Srbiji Helena Stadert i ambasadorka Srbije u Australiji Neda Maletić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track