(VIDEO) BUDUĆNOST SRPSKOG TENISA: Monfis sa Ibra!
Foto: Kurir

ON DOLAZI

(VIDEO) BUDUĆNOST SRPSKOG TENISA: Monfis sa Ibra!

Tenis -

Kraljevčanin Aleksa Đerković, iako ima tek 16 godina, pobeđuje i na turnirima u seniorskoj konkurenciji.

Iako mu je tek 16 godina, mladi srpski teniser Aleksa Đerković svoj talenat i kvalitet demonstrira u duelima protiv mnogo starijih igrača, pa je tako u poslednje dve nedelje osvojio turnire i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji.

foto: Kurir

Tenisom je počeo da se bavi sa sedam godina u Kraljevu, a prvi od 31 osvojenog pehara prigrlio je već s devet godina. Glavni trener mu je otac Slobodan, ali uprkos brojnim sportskim uspesima, nije zanemario školu i redovan je đak Poljoprivredno-hemijske škole „Dr Đorđe Radić“ u Kraljevu.

I dok je zaljubljenicima u tenis širom sveta, a pogotovo dečacima njegovog uzrasta uzor Novak Đoković, Aleksi je bliži Francuz Gael Monfis.

- Naravno da volim Noleta, ali nekako mi se više sviđa Gael - kaže uz osmeh mladi srpski teniser i dodaje:

- Ovo je vrlo naporan sport, potrebno je mnogo odricanja da biste došli do rezultata, ali ja ga volim i zaista mi nije teško. Ne predstavlja mi problem da ujutro odem u školu, zatim treniram, ponekad i dva puta dnevno, a uveče da učim. Kad nešto voliš, nije ti teško i potrebno je samo da se dobro organizuješ.

Kvalitet koji je nagovestio na srpskim terenima Aleksa Đerković ima želju da unapredi u SAD, gde planira da nastavi školovanje u jednom od brojnih koledža:

- Voleo bih da odem na koledž u Ameriku kako bih mogao da igram tenis, unapređujem svoju igru.

foto: Kurir

Trofej iz prestonice

NAJDRAŽI PEHAR S ADE CIGANLIJE

Trijumfovao je mladi Aleksa na mnogo turnira, ali kaže da onaj od pre nekoliko dana iz Beograda, gde je pobedio u konkurenciji seniora, zauzima posebno mesto u njegovoj trofejnoj vitrini.

- U poslednje dve nedelje sam osvojio dva turnira. Upravo mi je taj pehar, osvojen na terenima na Adi Ciganliji, najdraži u dosadašnjoj karijeri.

(Konstantin Radulović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track