SLAVNI AMERIKANAC HVALI NOLETA: Đoković je najbolji na svetu. Njegov tenis liči na Mikelanđelovo slikanje!
Foto: Profimedia

oglasio se i legendarni bolitijeri

SLAVNI AMERIKANAC HVALI NOLETA: Đoković je najbolji na svetu. Njegov tenis liči na Mikelanđelovo slikanje!

Tenis -

Legendarni američki trener Nik Bolitijeri izjavio je da veruje najbolji srpski teniser Novak Đoković može ponovo da preuzme prvo mesto na ATP listi.

Bolitijeri je istakao da Đoković može da osvoji Vimbldon. Novak je stigao do osmine finala Vimbldona gde će se sastati sa Adrijanom Manarinom.

"Uvek sam tvrdio da Novakov problem nema veze sa udarcima i sa njegovom besprekornom tehnikom, već sa njegovom glavom. Posmatrajući način na koji je Đoković pobedio Adama Pavlaseka, to je samo potvrdilo moju teoriju. Njegov tenis ličio je na Mikelanđelovo slikanje. Sve je bilo savršeno - servis, vraćanje, volej, kretanje. Ukoliko nastavi da igra ovako može da osvoji Vimbldon", rekao je legendarni Amerikanac za "Independet" i nastavio:

"Istina je da smo tek na početku turnira, ali dosadašnji Novakov učinak me je podsetilo na to kako je igrao na skoro svakom turniru koji je osvojio. Ta trka se završila posle prošlogodišnjeg osvajanja Rolan Garosa, kada je postao prvi teniser posle 47 godina, koji je osvojio sva četiri Gren slema sezone".

Bolitijeri se osvrnuo i na Novakovu lošu formu u poslednjih godinu dana.

"Njegov pad u proteklih 13 meseci je neverovatan. Kada sam ga pre nekoliko meseci video u Rimu rekao sam mu: Imaš sve što treba! Bio si najbolji i dalje to jesi. Ne menjaj ništa. Ti si pobednik, idi i pokaži im to. Uvek sam govorio da je najbolji igrač u istoriji našeg sporta, on nema nikakvih slabosti. Da li se ti dani vraćaju? To ćemo uskoro saznati kada se suoči sa jačim protivnicima, ali u ovom trenutku su znaci dobri. Opet mu se vratio osmeh na lice i vidi se da opet uživa. Jednostavno je, činjenica je da ukoliko psihički niste kako treba, ne možete da date svoj maksimum na terenu", zaključio je Amerikanac.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Jelisaveta u Holivudu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track