(VIDEO) KRAJINOVIĆ U FINALU PARIZA: Srbin posle velike drame pobedio Iznera i pomerio granice najvećeg uspeha u karijeri
Foto: EPA Christophe Petit Tesson

FILIP BLISTA NA MASTERSU

(VIDEO) KRAJINOVIĆ U FINALU PARIZA: Srbin posle velike drame pobedio Iznera i pomerio granice najvećeg uspeha u karijeri

Tenis -

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u finale Mastersa u Parizu pošto je u polufinalu slavio nad Amerikancem Džonom Iznerom sa 6:4, 6:7, 7:6.

Krajinović, 77. igrač sveta, pobedio je za dva i po sata.

Krajinović je osvojio prvi set zahvaljujući brejku u petom gemu. U drugom nije bilo brejka pa je rešen u taj-brejku, koji je Izner dobio sa 7:2.

Takodje, teniseri nisu napravili nijedan brejk ni u trećem setu, pa je meč odlučen posle taj-brejka, koji je srpski igrač posle velike borbe dobio sa 7:5. Iako je Izner imao 29 as udaraca, Krajinović je uspeo da "uhvati" njegove servise u taj-brejku trećeg seta i prvi put se plasira u finale mastersa.

Krajinović se polufinala Pariza dokopao bez borbe jer se španski teniser Rafael Nadal povukao sa turnira zbog povrede kolena i tako omogućio Krajinoviću da ponovo pomeri granicu sopstvenog najvećeg uspeha u karijeri.

Krajinović je prethodno izbacio Juta Sugitu, Sema Kverija i Nikolasa Maua, pa ga očekuje ogroman skok na narednoj ATP listi za više od 20. mesta u odnosu na sadašnju 77. poziciju.

U drugom polufinalu danas igraju domaći teniser Žilijen Beneto i Amerikanac Džek Sok.

kurir.rs / kurir sport

foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kokeza novi reprezentativac Srbije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track