BIO JE NA KORAK OD PONORA, A ONDA MU JE ĐOKOVIĆ DAO SAVET: Evo kako je Filip Krajinović preko noći postao pobednik!
Foto: EPA Christophe Petit Tesson

svetska teniska senzacija

BIO JE NA KORAK OD PONORA, A ONDA MU JE ĐOKOVIĆ DAO SAVET: Evo kako je Filip Krajinović preko noći postao pobednik!

Tenis -

Filip Krajinović, srpski teniser koji je napravio senzaciju na Mastersu u Parizu, prošao je težak put koji je konačno počeo da se isplaćuje.

Krajinović će igrati finale poslednjeg Mastersa u sezoni protiv Džeka Soka od 15 časova, iako je na turnir ušao iz kvalifikacija.

On će pokušati da postane igrač kojem je trebalo najmanje učešća na turnirima iz serije 1.000 koji su na kraju izlazili kao pobednici, a koliko je njegov uspeh veliki potvrđuje podatak da je pre početka bio 77. igrač na ATP listi.

Od ponedeljka će biti najmanje na 33. poziciji, što je velika nagrada za brojne prevaziđene probleme u proteklih nekoliko godina.

"Imao sam mnogo povreda tokom karijere, bilo je teško jer sam zbog toga izgubio sve sponzore. Hvala mojoj porodici koja je ostala uz mene", rekao je Krajinović, a onda dodao da mu je najbolji srpski sportista Novak Đoković bio velika podrška.

"U tom periodu sam imao veliku podršku Noleta i celog Dejvis kup tima. Novak Đoković i ja smo baš bliski prijatelji. On mi je pomagao odmah posle povreda. A on mi je i dao trenera", uz osmeh kaže Krajinović.

Sada ga očekuje najveći dan u karijeri i prilika koju niko nije ni sanjao da će dobiti.

"Turnir još nije završen. Spremiću se za finale i videćemo šta će biti. Pristupam meču kao još jednom u nizu, protivnik će mi biti Džek Sok. Znam ga još iz juniorskih dana, on je odličan igrač. Meč će biti zanimljiv, a ja ću dati sve od sebe da sezonu snažno završim", rekao je Krajinović.

Krajinović je pre ovog Mastersa, učestvovao na još samo četiri – Monte Karlo 2016. (prva runda), Majami 2015 (druga runda), Indijan Vels 2015. (prva runda), Majami 2010. (prva runda).

Sok se plasirao u finale nakon što je savladao Francuza Žilijana Benetoa 7:5, 6:2.

Masters u Parizu igra se za ukupni nagradni fond od 4.273.775 evra.

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: EPA Christophe Petit Tesson

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kokeza novi reprezentativac Srbije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track