(FOTO) NOVAK ĐOKOVIĆ U PRAGU: Pada odluka, operacija ili ne?
Foto: AP, Reuters, EPA

Velika dilema

(FOTO) NOVAK ĐOKOVIĆ U PRAGU: Pada odluka, operacija ili ne?

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković obreo se u Pragu posle Australijan opena, gde će nastaviti konsultacije sa lekarima oko rešenja problema koji ima sa laktom.

Đoković se vratio na teren posle šestomesečne pauze, ali se ispostavilo da nije u potpunosti zalečio povredu lakta.

Postavlja se pitanje, da li će se ovog puta Novak opredeliti za operaciju.

Novak je u Melburnu izjavio da će se možda opredeliti za operaciju, ali i dalje je ta odluka u domenu spekulacija.

Nikola Pilić, bivši trener Novaka Đokovića, nije siguran da će operacija rešiti njegov problem s laktom, ali i smatra da srpski teniser mora 100 odsto da bude zdrav kako bi se vratio na teren.

- Nisam siguran da operacija može 100 odsto da dovede do oporavka. Mora da se uradi dobra analiza, da se konsultuje s najboljim doktorima, ali ono što ja znam jeste da je kod takve vrste povrede najvažnije da se kost koja se razdvojila ponovo spoji - rekao je Pilić za Kurir.

Povreda lakta koju vuče već duže vreme se opet pogoršala, a više o samim detaljima vezanim za povredu najboljeg srpskog tenisera otkrio je i nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Bogdan Obradović.

- Informacija koju ja imam o njegovoj povredi, je da se radi o tom nekom "floting bounu", kako ga zovu Englezi. To je, uslovno rečeno, parčence kosti koje je odvojeno i koje stvara upalne procese. Koliko sam uspeo da saznam od svojih kolega hirurga, to ni ne bi trebalo vaditi, već se to nazad zalepi za kost - rekao je Obradović, a zatim se osvrnuo na priče o mogućnosti odlaska Đokovića na operaciju.

- Novak je taj koji sam treba da donese odluku šta treba da uradi. Ta nedoumica praktično traje dve godine, i Australijan open dokazuje da i dalje nije rešio. Novak stavlja neke meleme, pokušava na druge načine da to zaleči, ali očigledno nije uspeo - rekao je Obradović.

Srpskog asa svakako čeka pauza od mesec i po dana, s obzirom da je po trenutnom rasporedu naredni turnir koji treba da igra Masters u Indijan Velsu od 8. do 13. marta. Novak bi posle toga trebalo da nastupa u Majamiju, Madridu i Rimu, a krajem maja i na Rolan Garosu.

Kurir sport

Foto: AP/Reuters/EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Posle poraza od Zvezde, Novica Ima recept za Kup u Nišu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track