Ana Ivanović nemoćna protiv Azarenke

eliminacija

Ana Ivanović nemoćna protiv Azarenke

Tenis -
Azarenka je potpuno dominirala igrajući neuporedivo sigurnije, agresivnije i preciznije, a za ono što je prikazala često je nagrađivana zasluženim aplauzom publike na Centralnom terenu.

LONDON- Srpska tenisrka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u četvrtfinale gren slem turnira u Vimbldonu pošto je danas u osmini finala izgubila od Beloruskinje Viktorije Azarenke sa 2:0 u setovima - 6:1, 6:0.Ivanovićeva je bila bez ikakvih šansi da se suprotstavi Beloruskinji koja je igrala tako da bi pobedila bilo koju svetsku teniserku.

Azarenka je potpuno dominirala igrajući neuporedivo sigurnije, agresivnije i preciznije, a za ono što je prikazala često je nagrađivana zasluženim aplauzom publike na Centralnom terenu. Meč je bio u prekidu pola sata zbog kiše i činilo se da će nakon pauze i zatvaranja krova Srpkinja pronaći način da zaustavi zahuktalu protivnicu. Od toga, međutim, nije bilo ništa pošto je Beloruskinja nastavila sa briljantnom igrom i "terorisanjem" protivnice.

Trudila se Ivanovićeva koliko je mogla, pokušavala da snažnim forhend udarcima poremeti ritam Azarenke, ali joj ništa nije polazilo za rukom. Izgubila je samopouzdanje, grešila i na servisu i u polju, gde je rivalka sve stizala i istovremeno preciznim udarcima sigurno osvajala poene.Veoma raspoložena i nadahnuta Beloruskinja nije popuštala do kraja meča i superiorno je okončala borbu nakon nesto više od sata borbe iskoristivši prvu meč loptu.

Ivanovićeva je pretrpela pravi debakl, možda najteži poraz u karijeri, pa je ostala bez plasmana u četvrtfinale nekog gren slem turnira još od 2008. godine, kada je trijumfovala na Rolan Garosu.Azarenka se u četvrtfinalu sastaje sa Austrijankom Tamirom Pazek, koja je savladala Italijanku Robertu Vinći sa 6:2, 6:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track