Španski fudbaleri se vratili u Madrid

Šam,pioni stigli kući

Španski fudbaleri se vratili u Madrid

Fudbal -
fudbalski reprezentativci Španije su stigli u Madrid gde ih očekuje susret sa kraljem Huanom Karlosom, ali i navijačima u centru Madrida
1 / 5

Dan pošto su u Kijevu odbranili trofej šampiona Evrope i kao prva reprezentacija koja je trijumfovala na tri velika takmičenja zaredom (evropska i svetska prvenstva) ušli u istoriju, fudbalski reprezentativci Španije su stigli u Madrid gde ih očekuje susret sa kraljem Huanom Karlosom, ali i navijačima u centru Madrida.

Nakon sletanja na madridski aerodrom Barahas, prvi iz aviona na kojem je bila ispisana poruka "ponosni na našu ekipu", izašli su kapiten Iker Kasiljas i selektor Visente del Boske. Kasiljas je nosio crvenu majicu sa natpisom "Šampioni Evrope", a u rukama je držao pehar koji je "furija" osvojila i pre četiri godine.

Igrači i stručni štab prvo idu u posetu španskom kralju Huanu Karlosu, a potom će kompletna ekipa u otvorenom autobusu na sprat "prokrstariti" ulicama Madrida i slaviti sa navijačima. Krajnje odredište šampionske ture biće trg Sibeles, gde španski navijači tradicionalno slave velike sportske uspehe.

"Srećni smo i zadovoljni zbog ovog uspeha. Bilo je teško, ali na kraju smo uspeli. Drago nam je jer smo usrećili celu naciju", kazao je Kasiljas.

"Lažni" napadač Španije Sesk Fabregas priznao je da ga je stigao umor.

"Slavili smo cele noći, veoma smo srećni. Ipak, ono najbolje nas tek čeka" naveo je Fabregas.

Fudbaler sredine terena Ćabi Alonso kazao je da je ekipa spremna za žurku.

"Zaslužili smo ovu titulu. Bili smo veoma ambiciozni i pokazali smo svu svoju snagu. Dobro smo, srećni smo, drago nam je što smo kod kuće i sada ćemo da uživamo sa našim navijačima" rekao je Alonso.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track