Nemilosrdni Đoković zgazio Troickog
Foto: KURIR

favorit

Nemilosrdni Đoković zgazio Troickog

Tenis -
S druge strane Viktor Troicki nije bio toliko loš i prva je šteta što je u žrebu naišao na najvećeg favorita. Da s druge strane mreže nije bio Novak, ko zna dokle bi Viktor dogurao. Ovako još jedan poraz Troickog, ili još jedna pobeda Đokovića 13. po redu

LONDON - Nije mnogo trebalo Novaku Đoković u da razbije svaku iluziju Viktoru Troickom o mogućnosti senzacionalnog uspeha. Pobedio je lako i ubedljivo u tri seta 3:0 (6:3, 6:1, 6:3), dokazavši da je u na pravom putu u odbrani vimbldonske titule.

S druge strane Viktor Troicki nije bio toliko loš i prva je šteta što je u žrebu naišao na najvećeg favorita. Da s druge strane mreže nije bio Novak, ko zna dokle bi Viktor dogurao. Ovako još jedan poraz Troickog, ili još jedna pobeda Đokovića 13. po redu.

Najbolji teniser sveta i branilac titule u borbi za polufinale čeka pobednika meča između Francuza Rišara Gaskea i Nemca Florijana Majera. Taj meč je počeo u ponedeljak, ali je pri vođstvu Majera sa 1:0 u setovima i 2:1 u gemovima prekinut zbog kiše.

Đoković je u svom 13 meču sa Troickim uglavnom kontrolisao igru, osim početkom prvog seta. Meč je počeo sigurnim servisima obojice igrača, ali se to promenilo sredinom prvog seta. Đoković je napravio brejk u četvrtom i šestom gemu, a Troicki u petom.

Posle drugog izgubljenog servis gema, Troicki nije uspeo više da se vrati u set. On je izgubio svoj servis i na početku drugog seta, posle čega je Đoković potpuno preuzeo kontrolu u meču. Odlučujući brejk u trećem setu Đoković je napravio kada je poveo sa 4:2. On je ubrzo posle toga iskoristio treću od tri vezane meč lopte.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track