IZNENAĐENJE U PARIZU: Šardi šokirao Berdiha! Pobede Halep i Kvitove
Foto: AP

ROLAN GAROS

IZNENAĐENJE U PARIZU: Šardi šokirao Berdiha! Pobede Halep i Kvitove

Tenis -

Francuski teniser Žeremi Šardi plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu, pošto je danas pobedio Čeha Tomaša Berdiha posle pet setova, 7:6, 7:6, 1:6, 5:7, 6:2.

Meč Šardija i Berdiha počeo je sinoć, ali je pri vođstvu Francuza od 2:0 u setovima prekinut zbog mraka i nastavljen je danas.

Berdih je danas uspeo da izjednači na 2:2 u setovima, ali je Šardi uspeo da dobije meč posle četiri sata i 19 minuta igre i plasira se u drugo kolo gde će igrati protiv zemljaka Pjer-Ig Erbera.

Prvu prepreku na Rolan Garosu preskočio je još jedan Francuz, Žilijen Beneto. On je na startu turnira pobedio Argentinca Leonarda Majera sa 2:6, 7:6, 6:2, 6:3 Naredni protivnik Benetou biće Argentinac Huan Martin del Potro.

Teniser iz Bosne i Hercegovine Damir Džumhur plasirao se u treće kolo Rolan Garosa pošto je danas bio bolji od Moldavca Radua Albota posle pet setova - 6:3, 6:3, 5:7, 1:6, 7:5.

Džumhur će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz meča Dušan Lajović - Aleksander Zverev.

Plasman u treće kolo danas su obezbedili i španski teniseri Pablo Karenjo Busta i Fernando Verdasko, kao i Italijan Marko Čekinato.

Prva teniserka sveta Simona Halep iz Rumunije plasirala se danas u drugo kolo , pošto je pobedila 83. na WTA listi Amerikanku Alison Riske posle tri seta, 2:6, 6:1, 6:1.

Halep je pobedila posle sat i 35 minuta. Ona je igrala loše u prvom setu, u kome je imala samo četiri vinera, ali je posle toga osvojila 12 od 14 preostalih gemova i plasirala se u drugo kolo.

Ona će u drugom kolu igrati protiv Tejlor Taunzend iz SAD.

Čehinja Petra Kvitova plasirala se u treće kolo posle pobede protiv Španjolke Lare Aruabarene od 6:0, 6:4.

Dvostruka šampionka Vimbldona igraće protiv Estonke Anet Kontaveit, koja je pobedila Aleksandru Dulgeru iz Rumunije sa 7:5, 6:2. Američka teniserka Medison Kiz plasirala se u treće kolo pošto je pobedila sunarodnicu Kerolajn Dolhejd sa 6:4, 6:1. Ona će igrati protiv Naomi Osake iz Japana, koja je bila bolja od Zarine Dijaz iz Kazahstana sa 6:4, 7:5.

Četvrti nosilac Ukrajinka Elina Svitolina pobedila je u drugom kolu Viktoriju Kuzmovu iz Slovačke sa 6:3, 6:4. Svitolina će igrati protiv Rumunke Mihaele Buzarnesku koja je pobedila Švedjanku Rebeku Peterson sa 6:1, 6:2.

(Beta, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track