MAŠA KAO NEKAD: Šarapova moćna, furiozna i Mugurusa
Foto: AP

ROLAN GAROS

MAŠA KAO NEKAD: Šarapova moćna, furiozna i Mugurusa

Tenis -

Španska teniserka Garbinje Mugurusa plasirala se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu, pošto je pobedila 90. teniserku sveta Australijanku Samantu Stosur posle dva seta, 6:0, 6:2.

Treća teniserka na WTA listi Mugurusa pobedila je posle sat vremena, ona je šest puta oduzela servis protvnici, koja je napravila jedan brejk.

Mugurusa će u osmini finala igrati protiv Ukrajinke Lesije Curenko, koja je pobedila Magdalenu Ribarikovu iz Slovačke sa 6:2, 6:4.

Ruska teniserka Marija Šarapova pobedila je posle manje od sat vremena šestog nosioca Čehinju Karolinu Pliškovu sa 6:2, 6:1.

Dvostruka pobednica Rolan Garosa iz 2012. i 2014. godine, će u osmini finala igrati protiv pobednice duela Amerikanke Serene Vilijams i Julije Gerges iz Nemačke.

Ruski teniser Karen Kačanov plasirao se u osminu finala pošto je pobedio 15. nosioca, domaćeg tenisera Luku Puja sa 6:3, 7:5, 6:3.

Kačanov će igrati protiv Aleksandra Zvereva iz Nemačke i pokušaće, prvi put u karijeri, da se plasira u četvrtfinale nekog grend slem turnira.

(Beta, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track