SVETSKI KUP: Miloš Vasić vesla za medalju u Beogradu
Foto: Nebojša Mandić

odličan rezultat

SVETSKI KUP: Miloš Vasić vesla za medalju u Beogradu

Ostali sportovi -

Srpski skifista Miloša Vasić plasirao se u finale Svetskog kupa na Regatnoj stazi na Savskom jezeru gde će se u nedelju 13.33 boriti za postolje sa čamcima Švajcarske, Kube, Češke, Danske i Nemačke.

Miloš Vasić ostvario je ogroman uspeh plasmanom u finale Svetskog kupa u Beogradu u konkurenciji 34 najbolja skifa.

Vasić je u drugoj grupi polufinala s vremenom 6:49.34 zauzeo treće mesto, a pored njega iz ove grupe u finale su se plasirali Švajcarac Roeoelsi (6:45.52) i Kubanac Furnijer Rodrigez (6:46.99).

Vasić je sjajno izveslao polufinalnu trku. Iako je posle prvih 500 metara bio poslednji, od tog trenutka je počeo da pojačava ritam i u drugu polovinu trke ušao je kao četvrti. Sa tim plasmanom krenuo je i u poslednjih 500 metara. Napao je Švajcarca Stalhberga, koji je lane na Svetskom kupu u Beogradu osvojio zlato, i uspeo da ga stigne i prestigne 200 metara i da kroz cilj prođe kao treći. Vasićev uspeh posebno dobija na težini ako se zna da mu je ovo prvi nastup u skifu na velikoj međunarodnoj sceni posle gotovo četiri godine i Evropskog prvenstva u Beogradu, kada je u ovoj disciplini bio 11.

– Čestitam Miloš Vasiću na plasmanu u finale Svetskog kupa. Do kraja je ispoštovao dogovor i polufinale je izveslao baš onako kako je i trebalo. Ovim rezultatom je pokazao ogroman potencijal i u skifu, a smatram da je sposoban da u sutrašnjem finalu bude na još višem niovu – kazao je Vasićev trener Nebojša Ilić, inače koordinator programa za seniore i seniore B.

Kurir sport, foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track