SVE U DVA SETA: Ostapenko, Cibulkova, Bertens i Đorđi u četvrtfinalu
Foto: AP

VIMBLDON

SVE U DVA SETA: Ostapenko, Cibulkova, Bertens i Đorđi u četvrtfinalu

Tenis -

Letonska teniserka Jelena Ostapenko plasirala se danas, drugu godinu uzastopno, u četvrtfinale londonskog Vimbldona, pošto je pobedila Beloruskinju Aleksandru Sasnovič sa 7:6, 6:0.

Ostapenko je gubila sa 2:5 u prvom setu, ali je uspela da izbori taj-brejk, koji je dobila sa 7:4. Drugi set osvojila je bez izgubljenog gema, pa se posle sat i 20 minuta plasirala medju osam najboljih.

Ostapenko je kao 21-godišnjakinja najmladja teniserka u žrebu.

Ona će u četvrtfinalu igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove.

Cibulkova je pobedila Su Vej Sje sa Tajvana posle dva seta, 6:4, 6:1 i treći put u karijeri plasirala se u četvrtfinale Vimbldona. Holandska teniserka Kiki Bertens pobedila je Čehinju Karolinu Pliškovu sa 6:3, 7:6, pa je tako i poslednja teniserka iz prvih 10 nosilaca završila učešće na Vimbldonu.

Bertens će u svom prvom četvrtfinalu na Vimbldonu igrati protiv pobednice duela Julije Gerges iz Nemačke i Done Vekić iz Hrvatske. Italijanka Kamila Đorđi pobedila je Ruskinju Ekaterinu Makarovu sa 6:3, 6:4.

Ona će u četvrtfinalu igrati protiv pobednice duela sedmostruke šampionke Amerikanke Serene Vilijams i Ruskinje Evgenije Rodine.

(Beta, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track