ČOVIĆ NAJAVIO: Zvezda po ugledu na Bajern i Barselonu
Foto: Dado Đilas

veliki planovi

ČOVIĆ NAJAVIO: Zvezda po ugledu na Bajern i Barselonu

Ostali sportovi -

Nebojša Čović je posle izbora na mesto predsednika Upravnog odbora Sportskog društva crveno-belih, izneo vizuju razvoja

Od kada je 2011. preuzeo brigu o košarkaškom klubu, na Mali Kalemegdan je stiglo čak 11 trofeja. Ali, najvažnije od svega izgradio je sistem koji je posrnulu Crvenu zvezdu vratio na vrh. Na mesto koje navijačima najviše prija.

- Sa jedne strane, ovo je veliko priznanje. Ali, sa druge, predstavlja veliku obavezu i odgovornost. Sportsko društvo Crvena zvezda je jedno od najjačih u zemlji i šire, a ujedno predstavlja i jedan od najjačih srpskih brendova - istakao je Čović.

Prvi čovek košarkaškog kluba u prethodne četiri godine bio je na mestu potpredsednika Upravnog odbora, tako da odlično poznaje situaciju u crveno-beloj porodicu.

- Pred svima nama je veliki posao. Prvo što ćemo da uradimo jeste snimanje stanja u svim našim klubovima. Mislim da klubovi imaju velike probleme, a onda ćemo zajedno da napravimo koncepciju kako da postepeno izađemo iz njih. Sportsko društvo Crvena zvezda bi trebalo, organizaciono i svakom drugom smislu, da počne da se transformiše i da lini na nešto što imaju Bajern ili Barselona. A, to ne može preko noći.

Kada se govori o sistemima kao što su Real, Barselona ili Bajern, oni su postavljeni tako da je fudbalski klub na vrhu piramide i da praktično od njega ide finansiranje za ostale sportove. Pa se postavlja pitanje, da li postoje realne osnove da se isti sistem izgradi u Crvenoj zvezdi.

- Sve zavisi kakav koncept budemo postavili. Ali, fudbal svakako jeste sport broj jedan i sport koji ima najjače izraženu komercijalnu dimenziju. Ipak, nije jedini sport. On predstavlja ključnu osovinu, uz košarku, rukomet, odbojku, uz poštovanje i uvažavanje svih ostalih klubova, a njih je preko 30 u okviru našeg Sportskog društva. Videćemo šta je realno i moguće, imajući u vidu naše okolnosti. Svi znamo i da se fudbal bori sa određenim problemima. Ali, sigurno da kroz određeno vreme i sa zajedničkim pristupom možemo da napravimo drugačiji koncept organizacije Sportskog društva - naglasio je Čović.

Kurir sport / Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track