Marej: Nisam hteo da plačem

Vimbldon

Marej: Nisam hteo da plačem

Tenis -
Nisam hteo, al šta da radim. Teško je kontrolisati emocije kada u nešto uložite toliko truda, a vrati vam se na ovakav način, kaže Britanac posle Vimbldona

Britanski teniser Endi Marej izjavio je da je plakanje pred punim tribinama centralnog terena na Vimbldonu poslednja stvar koju je želeo da uradi, ali da jednostavno nije mogao da sakrije suze. Marej je u nedelju izgubio finale Vimbldona od Švajcarca Rodžera Federera, a na ceremoniji dodele pehara nakon meča nije mogao da sakrije emocije.

"Teško je kontrolisati emocije kada u nešto uložite toliko truda, a vrati vam se na ovakav način. Poslednje što želite da uradite je da zapalčete na terenu, ali šta da se radi", rekao je Marej.

Marej sedam dana neće trenirati kako bi spreman dočekao početak Olimpijskih igara, koje su na programu za tri nedelje.

"Razaočarenje će biti prisutno koliko to bude potrebno. Neću žuriti da se vratim na teren. To nekad može da donese rezultat, ali i da ima potpuno suprotan efekat. Potrebno mi je vreme da se telo i um u potpunosti oporave ", dodao je Marej.

Marej nije uspeo da obraduje domaću publiku, koja još od 1936. godine i Freda Perija čeka da britanski teniser osvoji tutulu na Vimbldonu.

"Očigledno sam sve bliži osvajanju gren slem turnira, za razliku od prethodnih finala protiv Federera sam uspeo da osvojim set. To je bilo moje prvo finale na Vimbldonu i mislim da sam napredovao kada je u pitanju igra na travi", zaključio je Marej.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track