VRATIO JE SRBIJU NA VRH, HVALA MU: Jokić nije krio oduševljenje što je Đoković ponovo najbolji teniser sveta
Foto: AP Photo/David Zalubowski, EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

košarkaš presrećan

VRATIO JE SRBIJU NA VRH, HVALA MU: Jokić nije krio oduševljenje što je Đoković ponovo najbolji teniser sveta

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković od ponedeljka će ponovo biti prvi reket sveta, pošto će prestići Nadala, koji se zbog povrede povukao sa mastersa u Parizu.

Noletu je za prvo mesto bilo dovoljno da ostvari bolji učinak od velikog rivala u "gradu svetlosti", a to je uradio već plasmanom u drugo kolo, ali je pokazao da se time neće zadovoljiti, pa je ovog četvrtka savladao i Damira Džumhura za prolazak u četvrtfinale.

Novakov uspeh i povratak na tron nije prošao neopažen, pa su stigle čestitke od Nikole Jokića, asa Denvera.

- Drago mi je što je opet prvi na svetu i što je stavio Srbiju na prvo mesto, mislim da je on pravi ambasador i ja mu čestitam i zahvaljujem na tome - rekao je Nikola Jokić.

Inače, naš košarkaš je nastavio da pruža sjajne partije u NBA ligi, pa je tako u noći između srede i četvrtka u trijumfu Denvera imao učinak od 22 poena, 12 skokova i devet asistencija.

- Mnogo nam je bila potrebna ova pobeda, kako bismo nastavili niz. Već u noći između četrtka i petka igramo protiv Klivlenda i treba da pobedimo, da ne bismo posle, u aprilu ili maju, žalili za nekim trijumfom - istakao je Jokić.

Kurir sport / RTS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track