KRAH BEZ SRBINA: Osaka rasturena na prvom meču bez Saše Bajina! Dobila je igračica našeg porekla
Foto: AP

neočekivani poraz

KRAH BEZ SRBINA: Osaka rasturena na prvom meču bez Saše Bajina! Dobila je igračica našeg porekla

Tenis -

Japanska teniserka Naomi Osaka je pre desetak dana raskinula saradnju sa trenerom Sašom Bajinom, a na prvom meču bez njega u timu doživela je krah.

Lekciju joj je očitala francuska teniserka srpskog porekla, Kristina Mladenović, koja je u drugom meču turnira u Dubaiju slavila sa čak 6:3, 6:3.

Japanska igračica je dozvolila da joj 67. teniserka sveta čak sedam puta oduzme servis, te igrom nijednog trenutka nije podsećala na one partije iz Njujorka i Melburna. Ujedno, Mladenovićeva je uspela da se revanšira Osaki za ubedljiv poraz iz prošlogodišnjeg nastupa u Dubaiju, kada je sada prva teniserka sveta slavila sa 6:2, 6:2.

Što se tiče Kristine Mladenović, ona je učešće na turniru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima završila već u osmini finala, jer je bolja od nje bila Karla Suarez Navaro, koja je slavila sa 7:5, 7:5.

Podsetimo Bajin je Osaku za manje od godinu dana doveo na sam vrh svetskog tenisa. Japanka je u radu sa njim osvojila dve grend slem titule (na US Openu i Australijan openu), domogla se prvog mesta na svetu, a onda - veliko iznenađenje.

foto: AP

Prvi reket sveta je odlučio da se zahvali Bajinu za sve što je uradio za nju, što je kasnije objašnjeno rečima da "joj je sreća uvek ispred uspeha, kao i da joj treba neko ko će biti iskren prema njoj i ko će joj sve govoriti u lice".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja