NOVAK ĐOKOVIĆ OSTAO BEZ NAJVEĆEG SAVEZNIKA Amerikanac Gimelstob podlegao pritisku i dao ostavku: Prvo je odleteo u Španiju kako bi se izvinio Srbinu!
Foto: Profimedia

Povlači se iz tenisa

NOVAK ĐOKOVIĆ OSTAO BEZ NAJVEĆEG SAVEZNIKA Amerikanac Gimelstob podlegao pritisku i dao ostavku: Prvo je odleteo u Španiju kako bi se izvinio Srbinu!

Tenis -

Džastin Gimelstob, Amerikanac sa velikim uticajem u svetu tenisa, objavio je da se povlači iz uloge predstavnika igrača u ATP turu.

Gimelstob se na ovaj potez odlučio pošto je na američkom sudu osuđen uslovno na tri godine zatvora, uz 60 dana dobrovoljnog rada, zbog napada na tadašnjeg prijatelja.

Gimelstob je 31. oktobra prošle godine više od 50 puta udario biznismena Rendala Keplana, koji je u vezi sa Džastinovom bivšom suprugom, sa kojom se još uvek sudi oko podele imovine i starateljstva nad sinom.

"Povlačim se sa svoje funkcije jer je moj posao bio da radim u ime sporta i igrača. Moja situacija je jednostavno postala prevelika smetnja i prepreka. To je moja krivica i prihvatam odgovornost zbog onoga što sam uradio na Noć veštica", izjavio je Gimelstob.

Ovakav razvoj situacije je veliki udarac za Novaka Đokovića, aktuelnog predsednika Saveta igraća ATP.

Đoković i Gimelstob su, prema pisanju Los Anđeles Tajmsa, bili bliski saradnici u tenisu. Njih dvojica su uspela da poraze Krisa Kermodea u martu ove godine kada je pokušao da produži mandat na mestu predsednika ATP-a.

Stoga je Amerikanac već u utorak bio u avionu na putu iz Los Anđelesa za Španiju, gde se Đoković priprema za naredni Masters u Madridu.

"Ono što sam hteo je da Novaka pogledam u oči i da mu kažem dve najbitnije stvari – da mu se zahvalim i da mu se izvinim", jasan je bio Amerikanac.

Najuticajniji teniseri nisu hteli da u javnosti pričaju o tome da li podržavaju Amerikanca ili ne, izuzev Vavrinke i Marija, koji su glasno i jasno rekli da njemu mesto u tenisu nije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track