JEDNA ULAZNICA VREDNIJA OD SPORTA: Đoković ne može da veruje u kakvim je uslovima igrao sa Timom! Evo šta je Nole rekao o dvodnevnoj borbi na Rolan Garosu
Foto: AP

SVE JE BIZNIS

JEDNA ULAZNICA VREDNIJA OD SPORTA: Đoković ne može da veruje u kakvim je uslovima igrao sa Timom! Evo šta je Nole rekao o dvodnevnoj borbi na Rolan Garosu

Tenis -

Prvi reket sveta Novak Đoković je posle poraza u polufinalu Rolan Garosa od Dominika Tima sa 3:2 priznao da ovi uslovi nikako nisu dobri i da ne zna šta treba da se desi da bi se poštovao sportista.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Pariza - Milana Nastića

Novak Đokovic nije uspeo da se plasira u finale Rolan Garosa. Posle dva dana igranja prvi reket sveta poražen je od Dominika Tima sa 3:2 (6:2, 3:6, 7:7:5:7, 7:5), čime neće biti u prilici da drugi put u karijeri osvoji sva četiri grend slema u nizu.

Šta reći o meču koji se igrao dva dana, gde je bilo čak tri prekida zbog kastrofalnih vremenskih uslova gde su se menjali kiša, jak vetar i sunce. Nema dileme da je to uticalo na Đokovića, koji mora se reći, nije bio na nivou, ali sve zasluge pripadaju i Timu koji je još jednom pokazao da je jedan od najboljih igrača na sljaci.

Dosta uzbuđenja videlo se u današnjem delu meča, Austrijanac je uvek vodio, Novak se vraćao, ali na kraju nije uspeo da preokrene rezulat i svoje učešće je završio u polufinalu Rolan Garosa, iako se očekivalo da će sutra na Filip Šatrijeru biti veliko finale između trenutno dva najbolja igrača na svetu, njega i Rafe Nadala.

Nole je priznao na konfernciji za medije da su mu ovi jedni od najgorih uslova gde je igrao tokom čitave karijere.

"Ne znam šta može da bude taktika u ovakvim uslovima, pogotovo ono što je bilo u petak. Ovo je stvarno bilo preživljavanje, baciti jednu loptu više od protivnika i pronaći način da dobiješ poen. Ne znam da li sam u životu doživeo ovakve uslove, možda jednom protiv Davida Ferera u polufinalu US opena, izgubio sam prvi set, pa su onda odložili za drugi dan. Ovakve uslov nikad nisam doživeo na šljaci, ali opet čestitke Timu koji bio bolji u odlučujućim trenucima, psihčki snažan, stabilan, kad je bilo potrebno, ubacivao je loptu kad je bilo najvažnije, i meč je završio sa vinerom, Svaka čast", rekao je Nole.

On je istakao da ne postoje određena pravila što se tiče vetra, napominjući da je organizatorima ovako velikih turnira najvažniji profit I biznis

"Nema u suštini. Kad je jaka kiša, to je logično, ne žele da to šteti terenu, onda se odlaže meč. Što se tiče vetra, tu nema sprecijalnih pravila, meni je u petak supervizor rekao dok predmet ne uleti i ne postane opasno, dotle se igra. U prvom gemu ili drugom je uleteo kišobran, zamalo je povredio čoveka na tribinama, od mene je bilo tri metra, nisam znao da je kišobran u tim uslovima bezopasan", poručio je Srbin i u dahu se nadovezao:

"Morate da uzmete u obzir veličinu ovog turnira, njima odlaganje za jedan dan meča je ogroman trošak, tako da ovde ima mnogo više biznisa nego sporta, ili ono što žele igrači, ili šta je dobro za sport, samu igru. To njima nije prioritet, ne samo u tenisu, nego u svim ostalim sportovima, u tim komeracijalnim sportovima koji su popularni na globalnom nivou, mnogo se više pažnje usmereva na vrednost jedne ulaznice, nego kako se igrači osećaju na terenu. Ali dobro to je tako, ja sam deo toga, moram da prihvatim, igram ga na najvišem nivou, nije ni prvi put ne samo ja nego svih nas da nam se ovakve stvari dešavaju", zaključio je Novak Đoković.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track