Najnovije vesti

CEO ŽIVOT ĆE MORATI DA VADI GAĆE IZ ZADNJICE! Nadal pati od opsesivno-kompulzivnog poremećaja: Španac je ROB SOPSTVENIH RITUALA!
Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

bolesno sujeveran

CEO ŽIVOT ĆE MORATI DA VADI GAĆE IZ ZADNJICE! Nadal pati od opsesivno-kompulzivnog poremećaja: Španac je ROB SOPSTVENIH RITUALA!

Tenis

Španski teniser Rafael Nadal oduvek je bio poznat po brojnim ritualima koje praktikuje na terenu.

Jedan od najboljih tenisera sveta Rafael Nadal navodno pati od opsesivno-kompulzivnog poremećaja, što se jasno može zaključiti ako pažljivo posmatrate njegove mečeve.

Nadal je svoju opsesiju doveo do savršenstva. 

Rafini rituali između poena i gemova ozbiljno idu na živce protivnicima, ali i ljubiteljima tenisa širom sveta. Španac je sjajan teniser, ali je činjenica da je i rob sopstvenih rituala.

Nadal na svakom meču ponavlja određene radnje, kako bi smanjio napetost i otklonio uznemirujuće misli.

Kada izlazi, na teren staje isključivo desnom nogom, a reket obavezno drži u levoj ruci.

Stolice i peškiri moraju biti u ravni. Nadal tokom pauza u mečevima kada sedne na stolicu uvek korišćeni peškir stavlja na desnu stranu od sebe i čisti noge iznad kolena.

Flašice su dijagonalno poređane u odnosu na teren. Stavlja dve flašice perfektno dijagonalno u liniji, zatim uzima prvu flašicu, otvara je i pije vodu, a nakon toga je vraća na identično mesto. Onda uzima drugu flašicu, otvara je i pije vodu i vraća je na identično mesto koje se vidi jer je ostao trag.

Nakon bacanja novčića uvek usledi sprint do osnovne linije. Nikad ne gazi linije na terenu, osim u igri, a nakon pauze obavezno ustaje posle protivnika...

Dolazimo do rituala vezanih za servis - sad tek kreće zabava. Na šljaci uvek pre servisa očisti liniju. Zatim povlači šorts iz zadnjice dole, a majicu gore. Sledi čuveni "Nadalov pokret": obriše se po nosu, stavi kosu iza levog uha (iako uvek nosi maramu koja drži kosu), opet nos, pa kosa iza desnog uha...

Nadal za svoje ritule tvrdi da nisu praznoverje, već samo "traži da poredak u okolini bude u skladu sa poretkom u njegovoj glavi".

Realno, čovek je osvojio 18 Gren slem titula u karijeri, tako da nemamo pravo da mu sudimo...

Šta je OKP?

Opsesivno-kompulzivni poremećaj, ili skraćeno OKP, najčešće se javlja u periodu adolescencije usled snažnog stresnog doživljaja.

Počinje pojavom prisilnih misli, kojih se osoba oslobađa ponavljanjem neke radnje. Na taj način se oslobađa napetosti za kratak vremenski period.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...