NOLE JE NAJBOLJI TENISER U ISTORIJI: I Amerikanci priznali Đokovićevu dominaciju
Foto: AP / Tim Ireland

AMERI PRIZNALI

NOLE JE NAJBOLJI TENISER U ISTORIJI: I Amerikanci priznali Đokovićevu dominaciju

Tenis -

Prestižni USA tudej navodi da srpski teniser ima sve na svojoj strani, sve osim gomile obožavatelja

Nije Federer, nije Nadal... GOAT je neko drugi... Jedan od najuticajnijih dnevnih listova u SAD USA tudej priznaje - najbolji teniser u istoriji je Novak Đoković!

Prema rečima novinarke lista USA tudej Danijele Šnajder, Novak je ubedljivo najbolji. Ona smatra da prvi reket sveta dominira i da je bez sumnje GOAT (Greatest Of All Time - najveći svih vremena).

foto: EPA

- Đoković bukvalno cepa majicu. On time pokazuje glad za trofejima, što druga dvojica, Nadal i Federer, nemaju. On je uznemirivač grupe, onaj koji je drma teniski svet svojom naizgled neraskidivom fleksibilnošću. Statistika dokazuje da je najveći igrač svih vremena. Ima sve osim obožavatelja na tribinama - kazala je Danijela Šnajder i dodala:

- U prilog mu ide i međusobni skor s Federerom i Nadalom. Protiv Rodžera vodi rezultatom 26-22, a protiv Rafe sa 28-26. Pobedio je Federera u sva tri finala Vimbldona koje su igrali, a na tom turniru je izgubio samo jednom od njega, još u polufinalu 2012. godine. Novak je takođe samo jedan od dvojice igrača koji su pobedili Nadala na Rolan Garosu. Đoković ima sposobnost da ih pobedi na svim podlogama, uključujući i one na kojima su ova dvojica bili najviše dominantni.

foto: Profimedia

Ona je istakla da su na strani srpskog tenisera i godine, jer se on i dalje nalazi u zenitu, dok je Federer blizu kraja, a Španac ima dosta problema s povredama.

Zbog toga Novak ima realne šanse da u narednih nekoliko godina bude igrač sa najviše osvojenih grend slemova.

Kurir.rs/Milan Nastić Foto:AP / Tim Ireland

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track