HAOTIČNA VREMENA U SVETSKOM TENISU: Marej se pokupio i otišao, Federer i Nadal kreću na Đokovića! Borba počinje
Foto: Profimedia, EPA, AP / Tim Ireland

SRBIN PROTIV ŠVAJCARCA I ŠPANCA

HAOTIČNA VREMENA U SVETSKOM TENISU: Marej se pokupio i otišao, Federer i Nadal kreću na Đokovića! Borba počinje

Tenis -

Paralelno sa borbama na teniskim terenima širom sveta, vode se i političke borbe u "belom sportu", u kojima Novak Đoković ima značajnu ulogu.

Đoković je predsednik Saveta igrača, tela u koji su sada "uskočili" i Rafael Nadal i Rodžer Federer, a koji se ne slažu sa Novakovom politikom i žele da učestvuju u donošenju odluka, odnosno da se suprotstave srpskom asu.

Problemi u Savetu počeli su kada je Džastin Gimelstob, nekadašnji teniser i Novakov prijatelj, osuđen za napad na čoveka na ulici, posle čega je podneo ostavku na funkciju člana Odbora ATP-a, u kome je branio interese igrača.

Na čuvenoj sednici Saveta održanoj usred Vimbldona, koja je trajala sedam sati, diskutovalo se o Gimelstobovom nasledniku, a rezultat te diskusije bio je da su trojica članova podnela ostavke: Robin Hase, Džejmi Marej i Sergej Stahovski.

Naknadno su na njihova mesta izabrani Nadal, Federer i Jirgen Melcer.

Džejmi Marej, brat Endija Mareja i poznati dubl igrač, oglasio se posle tog izbora, pružajući podršku Špancu i Švajcarcu.

"Ogromna podrška Federeru i Nadalu u Savetu igrača. Uprkos uspesima našeg sporta, živimo u haotičnim vremenima. Moj najveći doprinos u Savetu bi mogao da bude to što sam se našao u grupi onih koji su otišli, jer smo time stvorili mogućnost da se ovo desi. Srećno!", napisao je Marej.

Očekuje se da će se Savet u punom sastavu okupiti negde oko US opena.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Profimedia, EPA, AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track