ĐOKOVIĆ JURIŠA NA OSMU TITULU NA AO I POVRATAK NA TRON: Nole sam protiv celog tima!
Foto: EPA

Idemooo

ĐOKOVIĆ JURIŠA NA OSMU TITULU NA AO I POVRATAK NA TRON: Nole sam protiv celog tima!

Tenis -

Samo jako - Srbin protiv sebe neće imati samo sjajnog Austrijanca već i Federerove navijače, koji teško opraštaju pobede nad svojim ljubimcem

Apsolutni vladar Australijan opena i sedmostruki osvajač grend slema u Melburnu Novak Đoković danas (9.30, Eurosport) brani tron pred naletom šest godina mlađeg Austrijanca Dominika Tima.

Neće Novak protiv sebe imati sjajnog tenisera, već i gomilu navijača Rodžera Federera. Iako teniski analitičari, pa i kvote na kladionicama, ističu Srbina kao favorita za osvajanje osmog naslova u Australiji, činjenica je da mu od svih mogućih konkurenata Timova igra najmanje odgovara.

Na ovakav zaključak navodi i podatak da je Tim slavio u poslednja dva okršaja, i to u polufinalu prošlogodišnjeg Rolan Garosa i na Završnom mastersu u Londonu 2019. godine, dok je Nole u maju bio bolji na šljaci Madrida.

Nekadašnji švedski as Jonas Bjerkman u ekskluzivnoj izjavi za Kurir najavljuje još jedan zanimljiv sudar dvojice teniskih divova.

- Novak je verovatno najkompletniji teniser na svetu, daje privid da nema slabosti u njegovoj igri. Popravio je i servis, dok mu je drugi servis postao ne samo konstantan nego i mnogo jači, što znači da time stavlja još veći pritisak na protivnike u njihovim gemovima. Dominik ima načina da sve preokrene u svoju korist, poseduje izuzetno jake udarce, ali je tanka granica između poena i promašaja pri takvoj igri, stoga to može proizvesti previše neiznuđenih grešaka - rekao je Bjerkman.

Šveđanin je izneo i svoje predviđanje dešavanja na meču, kao i konačnog ishoda:

- Očekujem da Dominik počne meč jako, da pokuša da bude agresivan, takav i mora da bude jer neće biti lako probiti Novaka na osnovnoj liniji. U poslednje dve-tri nedelje Đoković igra izvanredno, iako je Dominik trenutno taj koji možda može da ga pobedi svojom snagom. Ipak, mislim da se to ovoga puta neće dogoditi!

foto: EPA

SENZACIJA U ŽENSKOM FINALU KENINOVA ŠOKIRALA I MUGURUZU

Mlada 21-godišnja Moskovljanka sa američkim pasošem Sofija Kenin napravila je najveću senzaciju u ženskom delu turnira, osvojivši titulu u duelu sa favorizovanom Špankinjom Garbinje Muguruzom sa 2:1 u setovima. Keninova je prvi set prepustila rivalki - 4:6, da bi naredna dva rešila u svoju korist sa istovetnih 6:2, 6:2.

POBEDNIKU I GOMILA PARA BOGATSTVO ZA POBEDU

Pobeda u Melburnu doneće slavljeniku zaradu od 2.485.376 evra, a u Novakovom slučaju finale sa Timom ima i dodatnu važnost. Nakon kratkog prepuštanja čelnog mesta na ATP listi Nadalu, trijumf bi ga vratio na prvu poziciju jer bi uspešno odbranio 2.000 poena na prošlom AO.

PROGNOZA RAFTER ZA KURIR: NOVAK TRIJUMFUJE U ČETIRI SETA

Legendarni Pet Rafter za naš list kaže da će tok meča zavisiti i od Tima, ali i Novakove mogućnosti da se adaptira i podigne igru na viši nivo. - Novak mora da igra svoju igru, ništa više od toga. Ako Tim izađe na teren i počne da igra sjajno, Novak će morati svojom igrom da pređe na viši nivo. U tom slučaju će morati da se prilagodi u toku meča - rekao je on i potom prognozirao ishod finala: - Đoković dobija meč u četiri seta, ali videćemo...

foto: AP

Kurir.rs/ Foto: EPA, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track