AMERIČKI MEDIJI POTKAČILI NOVAKA CNN opleo posle istorijskog trijumfa u Melburnu: Uvek je želeo da bude voljen...
Foto: EPA/LUKAS COCH

"JURI ZA RODŽEROM I NADALOM"

AMERIČKI MEDIJI POTKAČILI NOVAKA CNN opleo posle istorijskog trijumfa u Melburnu: Uvek je želeo da bude voljen...

Tenis -

Američki CNN je u teksu o pobedi najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića na Australijen openu ocenio da je Đoković, iako uznemiren i bolestan, uspeo da osvoji turnir osmi put i tako kolege iz "velike trojke" dobije na jedan način.

"Jureći za Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom veći deo karijere, Đoković je postao prvi čovek u Open eri koji je osvajao grend slemove u tri različite dekade tako što je pobedio snažnog udarača Dominika Tima sa 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 u nezaboravnom finalu koje je trajalo tri sata i 59 minuta", piše CNN.

foto: Profimedia

Kako se navodi, Đoković dodaje da nikada nije izgubio finale u Melburnu i sada ima 17 trofeja sa najvećih turnira, što ga je približilo Federeru i Nadalu.

"U ovoj fazi karijere, grend slemove najviše cenim. Oni su moj prioritet. Pre nego što sezona počne pokušavam da postavim formu za ove događaje, kako bih bio najbolji", rekao je Đoković.

foto: Profimedia

CNN dodaje i da bi ovo finale moglo da se pamti i po sukobu Đokovića sa sudijom u drugom setu, kada ga je glavni arbitar opomenuo da pravi duge pauze pred serviranje, a zatim mu oduzeo prvi servis.

Đoković je nakon toga potapšao sudiju po nozi dok je išao ka stolici i nakon što je seo rekao mu da je sada postao poznat.

Ipak, sudija ga nije kaznio zbog kontakta, čime je sprečio eskalaciju situacije.

Američki medij navodi i da Đoković nije izgubio utakmicu od početka godine i podseća da je Srbija osvojila prvo izdanje ATP kupa, a Đoković dobio tada možda i najglasniju podršku otkako se bavi tenisom.

"Uvek je i želeo da bude voljen, Federer i Nadal mu u tome beže, a želja mu se ispunila", piše CNN.

(Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track