Troicki izgubio od Almagra u prvom kolu OI
Foto: REUTERS

Troicki izgubio od Almagra u prvom kolu OI

Tenis -
Viktor Troicki je prvi srpski teniser koji je ispao sa Olimpijskih igara u pojedinačnoj konkurenciji, pošto su se ranije danas u drugo kolo plasirali Janko Tipsarević i Ana Ivanović

LONDON - Srpski teniser Viktor Troicki već u prvom kolu je završio takmičenje na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto je danas izgubio od Španca Nikolasa Almagra sa 2:0 (6:4, 6:4).

Almagro, koji je 12. teniser sveta, u drugom kolu će se sastati sa pobednikom duela između Rusa Aleksa Bogomolova i Karlosa Berloka iz Argentine.

Troicki je prvi srpski teniser koji je ispao sa Olimpijskih igara u pojedinačnoj konkurenciji, pošto su se ranije danas u drugo kolo plasirali Janko Tipsarević i Ana Ivanović.

Almagro je do pobede došao posle jednog sata i 18 minuta igre.

Španac je u trećem gemu prvog seta oduzeo servis Troickom i lako došao do prednosti, dok je u četvrtom gemu drugog seta ponovo uzeo brejk protivniku, ali je srpski teniser uspeo da ga vrati za izjednačenje 5:5 u tom delu meča.

Drugi set je potom otišao u taj-brejk u kojem je bio koncentrisaniji i poveo sa 4:0, posle čega je lako došao do meč lopte i odmah je iskoristio za 7:3 i pobedu.

Troicki će nastaviti takmičenje u dublu na Olimpijskim igrama, pošto će u prvom kolu igrati u paru sa Novakom Đokovićem protiv Šveđana Roberta Lindšteta i Johana Brunstroma.

Troicki: Igrao sam da ne kažem kao šta

Srpski teniser Viktor Troicki delovao je jako nervozno posle poraza od Nikolasa Almagra u dva seta u prvom kolu Olimpijskih igara u Londonu i kazao je da je odigrao "tragičan meč" i da se oseća "jadno".

"Ništa. Tragičan meč. Odigrao sam, da ne kažem kao šta. Bezveze... Osećam se jadno i nadam se da će u dublu biti bolje", kratko je rekao Troicki grupi izveštača iz Srbije u Vimbldonu.

On se u jednom trenutku žalio na odluke linijskog sudije, ali je posle toga kazao da to nije bilo "ništa strašno".

Troicki se u jednom trenutku okliznuo, a izveštačima je rekao da je teren klizaviji nego na turniru, ali da to nije razlog loše igre.

Jedan izveštač je primetio da je u drugom setu delovalo kao da se vraća u meč, kada je imao određeni rezultat, ali ga je Troicki prekinuo. "Imao sam, ali kao da nisam. Izgubio sam, to je cela priča na kraju. Kao da ništa nisam igrao", kratko je rekao srpski teniser.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track