Posle Troickog i Jelena izgubila
Foto: REUTERS

Posle Troickog i Jelena izgubila

Tenis -
Vilijams, koja je osvojila gren slem turnir na Vimbldonu početkom jula, do pobede je došla posle jednog sata i dva minuta igre
1 / 5 Foto: Dado Đilas

LONDON - Srpska teniserka Jelena Janković završila je takmičenje na Olimpijskim igrama, pošto je izgubila danas u prvom kolu od Amerikanke Serene Vilijams sa 2:0 (6:3, 6:2).

Vilijams, koja je osvojila gren slem turnir na Vimbldonu početkom jula, do pobede je došla posle jednog sata i dva minuta igre.

Jankovićeva je drugi srpski predstavnik u tenisu koji je u singlu završio takmičenje u prvom kolu, pošto je pre nje izgubio i Viktor Troicki, dok su pobede ostvarili Janko Tipsarević i Ana Ivanović.

Vilijams će u drugom kolu Olimpijskih igara igrati protiv Poljakinje Ursule Radvanske, koja je na startu takmičenja eliminisala Monu Bartel iz Nemačke.

Janković: Serena je jedna od najboljih svih vremena

Srpska teniserka Jelena Janković rekla je nakon današnjeg poraza od Amerikanke Serene Vilijams da joj je žao što je imala težak žreb i što je već u prvom kolu olimpijskog turnira morala da igra protiv jedne od najboljih na svetu.

"Izvukla sam igračicu koja je osvajala Vimbldon, ne znam ni sama koliko puta. Ona je jedna od najboljih igračica svih vremena, pogotovo na ovoj podlozi. Igrala sam koliko sam mogla, ali ona je jednostavno bila bolja", rekla je Jankovićeva novinarima u Londonu.

Ona je na teren izašla prehlađena, ali je navela da ta okolnost nije uticala na igru.

"Nije bilo puno igre i osećala sam se nestabilno, kao da je trava klizava. To mi je zadavalo poteškoće, kao da nisam mogla da se krećem. Žao mi je što sam ovako rano ispala", navela je srpska teniserka.

Jankovićeva je dodala da bi, uprkos eliminaciji, volela da ostane još neko vreme na OI.

"Malo mi je krivo što su Igre na Vimbldonu i što je ovaj stadion toliko daleko od sela. Osećam se kao da ponovo igram Vimbldon, a ne OI. Velika je razdaljina, potrebno je sat i po tamo i sat i po nazad, nemamo toliko vremena u toku dana", zaključila je srpska teniserka.

28/07/12 - 15:05h

Olimpijske igre: Posle Viktora i Jelena ispala u singl konkurenciji


Jelena Janković je bila autsajder u meču protiv Serene Vilijams, ali smo se potajno nadali da može da iznenadi. Ipak se to nije dogodilo. Jelena biva ubedljivo poražena od teniserke iz USA u 2. seta i tako završava učešće na Olimpijskim igrama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track